Buna seara! Pentru a depune actul ad de prelungire a duratei contractului pentru sediul unui ONG si prelungirea mandatului presedintelui, ce documente trebuie sa contina dosarul pentru a fi depus la judectorie. Multumesc!
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ca la orice modificare de acte constitutive - cererea cf. OMJ 954/2000, dovada achitare taxa timbru 100 lei, copie certificata AA la contract pt sediu. Mandatul presedintelui nu se poate "prelungi" - daca a expirat, se fac alegeri, se depune extras PV sedinta AG continand hotararea de alegere nou presedinte ( care poate fi si cel anterior) sau de ales noua componenta CD ( daca a expirat mandatul si pt ceilalti membri ai consiliului director) si AA la Statut ( sau direct forma actualizata de Statut) reflectand componenta actualizata a CD ( pentru ca din 5 dec 2020 s-a eliminat "Actul Constitutiv" si s-a preluat in Statut componenta CD). Fiind aceeasi persoana, nu mai trebuie pt presedintele reales sa depuneti copie CI ( decat daca si-a schimbat-o) nici certificat de cazier fiscal....
Multumesc frumos! In statut este prevazut doar faptul ca mandatul presedintelui este de 4 ani. La ceilalti membrii ai consiliului director(vicepresedinte si secretar) nu este prevazuta durata mandatului, deci va trebui "reales" doar presedintele.
Daca ceilalti 2 membri din consiliul director si-au schimbat CI trebuie sa depun si copii dupa noile carti de identitate si sa specific in PV al adunarii generale ca se actualizeaza datele lor.
In PV al adunarii generale voi trece: votarea noului presedinte, prelungirea contractului pt sediul social, actualizare date personale pt vicepresedinte si secretara si actualizare statut.
Multumesc pt sfaturi...este vb despre o asociatie infiintata pt niste copii cu probleme de sanatate.
Totusi ar fi recomandabil sa setati o durata a mandatului pentru toti membrii CD nu doar pentru presedinte, chiar daca legislaltia speciala ONG nu obliga in mod expres la stabilirea unei durate. E pana la urma de esenta ideii de alegeri si de mandat. Mai mult, sunt instante dar si banci si autoritati administrative care interpreteaza mandatele pentru care nu e precizata durata ca fiind implicit date pe 3 ani comform prezumtiei din Codul Civil de la normele privind contractul de mandat si si prin urmare considera ca expira de drept la 3 ani de la alegere mandatul celor pentru care statutul nu prevede durata mandatului.... si puteti avea surprize neplacute....
Multumesc frumos! O sa trec ca se fac alegeri pentru membrii consililui director, vor fi alese aceeleasi persoane, si voi mentiona si durata mandatului consiliului director pentru o perioada de 10 ani, si atunci stiu sigur ca vor expira mandatele in aceelasi timp la toti membrii.