avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Numele meu este Andrei Petcu. Am facut o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Numele meu este Andrei Petcu. Am facut o fapta regretabila ...

Buna ziua,

Numele meu este Andrei Petcu. Am facut o fapta regretabila in seara zilei de craciun, si anume m-am urcat la volanul masinii mele sub influenta bauturilor alcoolice.

Drept urmare, la un control de rutina pe bulevardul Beijing am fost depistat cu un grad de alcoolemie de 0.9 g/l alcool pur în aerul expirat. Controlul de rutina a avut loc in jurul orei 22.

Am fost condus la INML Bucuresti unde am stat aproximativ 3 ore. Dupa ce am acceptat sa mi se prevaleze probe de sange am fost condus la Brigada Rutiera Bucuresti unde am fost tinut pana la ora 4 dimineata, timp in care am fost pus sa astept pana sa semnez mai multe foi de hartie si sa dau o declaratie.

Oboseala, alaturi de ingrijorare si lipsa unei persoane cu care sa ma sfatuiesc au fost aspecte care m-au facut sa decid ca nu este potrivit sa dau la acel moment o declaratie. Prin urmare, am refuzat sa furnizez orice informatie.

Am fost scos din unitatea de politie pe la 4 dimineata si mi s-a spus sa astept si ca mi se face dosar penal. Mai multe informatii nu am primit. Permisul mi s-a spus ca va fi anulat.

La ce trebuie sa ma astept? Care sunt urmarile faptei mele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, domnule Andrei Petcu!

Dacă rezultatul arată o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunteti obligat să va supuneti recoltării de probe biologice pentru a se stabili nivelul de alcool în sânge, lucru pe care l-ati facut, de altfel.

În orice situație, indiferent de nivelul de îmbibație alcoolică depistat în sânge, se deschide dosar penal în cadrul căruia veti fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 Cod penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dacă se stabilește că îmbibația alcoolică este de sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, cauza se clasează, în baza art. 16, alin. 1, lit. b), teza I, fapta nu este prevăzută de legea penală.

Dacă rezultatul se situează peste pragul menționat anterior, dosarul își continuă cursul – se administrează probe, veti fi citat în vederea participării la audieri, vor fi citate persoanele pe care le-ati avut alături în autoturism.

Cautati pe internet ori pe avocatnet.ro situatii similare si vedeti exact ce s-a intamplat si ce solutii se pot dispune in dosare. Sunt materiale publicate pe aceasta tema - doar trebuie sa cautati.
www.avocatnet.ro/articol_550...
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 1 cod penal, fapta care se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda penala.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Exista insa si alte modalitati de individualizarea ale pedepsei care nu presupun condamnarea dvs. Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Pentru celeritate si pentru apararea drepturilor si libertatilor dvs, solicitati sa platiti contravaloarea probelor biologice si angajati-va avocat specializat in astfel de cauze.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Aliz21 Aliz21 Bună ziua Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept? (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)