Bună ziua!
L-am auzit pe ministrul Muncii Marius Budăi, acum vreo cateva zile la un post tv, ca ajutorul acela de 1200 lei acordat celor cu pensie minima de 1000 lei, este acordat ”pe altă lege”...daca am inteles bine...adica ministrul a raspuns la intrebarea unui reporter...anume ca acest ajutor nu influenteaza cuantumul ajutorului pentru caldura la bloc, acel ajutor acordat si pentru care am facut cerere la primarie prin luna noiembrie. Totusi, in cererea de 14 pagini este scris la sfarsit ca trebuie sa declaram daca sunt modificari ale venitului.In felul asta probabil ca nu mai primesc ajutorul pentru caldura, deoarece depasesc suma plafon.
Ma puteti lamuri?
Asa o fi?Am inles bine?
Va multumesc frumos.
La multi ani!
Ajutorul de 1200 lei este legat de aspectul unor compensatii pentru pensiile mici, marunte.
Ajutorul la caldura este legat de existenta unor venituri mici, care nu pot acoperii cheltuielile la intretinere.
Daca veniturile persoanei se modifica, trebuie raportat catre autoritati, asa cum scrie in cele 14 foi.
Ulterior, autoritatile in intelepciunea lor vor decide daca mai beneficiati de subventia la caldura sau nu.
Este posibil ca din 5-6 luni de iaura, sa beneficiati de subventie doar pentru 2-3 luni. Sau pentru toate lunile de iarna. Dar nu stim ce venituri aveti ca sa ne apunam noi acum sa facem un calcul. Insa, autoritatile vor calcula, corect.
Va multumesc pentru raspuns.
Venitul meu sunt exclusiv acei 1000 de lei-din ianuarie 2022.In afara acestei pensii minime nu mai am niciun fel de venit, fireste, in afara de acest ajutor de 1200 lei.
Ajutor de caldura
mdc023
locuiesc cu sotia intrun apartament cu chirie cu contract legal prin fisc,nici unul din noi nu lucreaza deoarece beneficiem de ajutor de la o cunostiinat din ... (vezi toată discuția)