In cazul unei delegatii in zilele de sambata si duminica, pentru sustinerea unor examene in interesul firmei, cum se procedeaza? Se poate acorda diurna+cheltuieli de deplasare?
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Diurna si cheltuielile de deplasare nu sunt legate de zilele lucratoare. Pe langa diurna si cheltuieli de deplasare trebuie sa se beneficieze si de zile libere pentru zilele nelucratoar (cel putin).
@Cornel Vasile Dupa care lege diurna si cheltuielile sunt legate si de zilele lucratoara. Diurna este aceiasi si se calculeaza la zile calendaristice de delegare. Cheltuielile de deplasare sunt acele facute, insiferent de sunt facute in zi lucratoare sau nelucratoare.
Diurna
popanaid
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti, in cazul in care un angajat este trimis intr-o delegatie care incepe joia si se termina martea, primeste diurna si pentru ... (vezi toată discuția)
Zile delegatie
sofia02
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
firma la care lucrez trimite salariati in delegatie in Italia sau Germania pentru perioade mai ... (vezi toată discuția)
Delegatie in weekend
TDI
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari legate de aceasta situatie: un angajat este trimis in delegatie in tara de joi pana duminica noapte. In zilele de ... (vezi toată discuția)