Sant pensionat din2013 de invaliditate cu indicele de corectie din acel an1.06.
Anul acesta m-am incadrat la pensie limita de varsta cu legea127/2019
Dar indecele de corectie nu sa schimbat ramanand acel de la pensia de invaliditate, mentionez ca la schimbat legea si modul de calcul.Este normal? Sa raman cu o pensie de 1400ron dupa 43 ani de munca.mentionez ca am 57 ani si 20 ani lucrsti in gr 2 de munca, la care am primit 7 ani in plus. Multumesc
Stimata d-na avocat @Nasta-Ana Purcaru , poate gresesc , dar pare ca decizia CC se refera la cei iesiti in pensie anticipata pe legea 19/2000 ( deci fara indice de corectie ) si trecuti la pensie la limita de varsta pe legea 263/2010 ( cel putin asa se prevede in paragraful de dupa “ in numele legii decide : “ ) , nu si pentru cei pensionati - anticipat si apoi la limita de varsta - numai pe legea 263/2010 . De altfel , in opinia mea ( de ne-jurist ) CC greseste profund , deoarece nu tine seama de scopul urmarit de acest indice de corectie , si anume de compensare a efectului cresterii treptate a stagiului complet de cotizare . De exemplu , daca un barbat a iesit la pensie anticipata in nov. 2010 , ( deci , pe legea 19/2000 ) ,si a realizat 60 puncte , acestea s-au impartit la 32 ani si 10 luni ( stagiul complet de cotizare de la acea data ) , acesta obtinand 1,82741 puncte de pensie . Un alt barbat , iesit in aceleasi conditii in Ian. 2015 , ( pe legea 263/2010 ) , are stagiul complet de cotizare 35 ani si , la 60 puncte , obtine doar 1,71428 puncte de pensie . De aceea , celui de-al doilea i se cuvine aplicarea acelui indice de corectie . Astfel , eu vad ca CC a decis ca e corect ca cei pensionati anticipat pe o lege si la limita de varsta pe cealalta , au dreptul de a avea beneficiile ambelor legi , fara a avea si dezavantajele celor doua . Dar , daca intelepciunile-lor - judecatorii CC - asa au decis ...