Buna seara. Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta si pe mine careva. In drum spre servici m a oprit politia si mi a pus etilotestul si mi a iesit 0,06 alcoolemie in aerul pur expirat, știind ca eu nu am baut nimic inainte cu o săptămână sau chiar mai mult. La cererea mea am fost dus la probele biologice de sange . In timpul in care asistenta mi a luat sange,agentul constatator mi a intocmit procesul verbal si mi a dat o dovada de 15 zile asa cum scrie in lege. A doua zi mi au venit rezultatele la sange si mi a iesit 0,00 alcoolemie . Dupa 3 zile am depus contestatie la procesul verbal si mi am luat permisul inapoi. In contestatie eu mi am cerut banii inapoi pe probele la sange si daune morale in valoarea de 2000 de lei. Aceasta contestatie am facut o cu ajutorul unui prieten. Ceea ce vreau sa stiu este ca trebuie neaparat sa ma reprezinte un avocat ca sa castig in instanță??? ( tin sa mentionez ca mi a venit si o înștiințare tot de la judecatorie precum ca sa imi retrag daunele morale si sa raman cu amenda in valoarea de 1350 de lei impreuna cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile deși eu nu am fost vinovat).
Foarte puțin probabil ca instanța sa trimită o Înștiințare prin care sa va pună in vedere sa Renunțați la cererea de chemare in judecată sau la petitele aceateia. Cel mai probabil este vorba de procedura regularizării, procedura prin care, sub sancțiunea nulității cererii de chemare in judecată ( plângere in cazul Dvs), instanța va pune in vedere sa compliniti lipsurile cererii. Astfel, acesta procedura intervine când cererea de chemare in judecată nu este motivata in fapt și in drept și contine vicii de forma sau de fond.
Sfatul meu este sa apelați la un avocat pentru a va face o cerere de chemare in judecată conform legii. Sa aveți in vedere ca onorariul avocatului este cheltuiala de judecată care vi se restituie in situația in care câștigați.