avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina din circulatie, dupa vanzare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina din circulatie, dupa vanzare

Buna ziua

Am vandut o masina(prima data cand vand)si nu am scris pe talon ca o instrainez catre persoana careia am vandut-o pentru ca nu am stiut ca asa se procerdeaza.Am facut act de vanzare-cumparare ,am primit banii,am fost la Primarie si am scos certificatul fiscal.Dar nu am stiut ca trebuie sa o scot si din circulatie ca sa nu primesc amenzile celui care o are acum.Cum pot face sa radiez masina din circulatie acum ?Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:52, 4 Ianuarie 2022
Buna ziua,
In ce an ati vandut-o?
Ar fi trebuit ca dupa obtinerea fiscalului, dumneavoastra sa o radiati de la fisc si cumparatorul sa o inmatriculeze pe numele lui (era un termen de 30 de zile).
Luati legatura cu el daca il mai gasiti, sau daca mai aveti documente (actul de vanzare-cumparare al masinii), il actionati in instanta.
Nu are nici o luna de cand am vandut-o
Foarte bine, mergeti la directia fiscala de care apartineti dvs, o radiati din evidente in baza contractului de vanzare-cumparare, iar apoi o inmatriculeaza cumparatorul pe numele sau.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
Georgiana Ciocoveanu, Avocat
Si daca Cumparatorul nu o inmatriculeaza pe numele sau?Risc sa fiu pusa sa pletesc amenzile pe care le ia?
In baza actelor pe care le detineti si deciziei 4/2018 a ICCJ puteti contesta in instanta orice PV de contraventie care ar presupune sa primiti amenda:
www.avocatnet.ro/articol_477...
Iar noul proprietar are la dispozitie 90 de zile pentru a o inmatricula pe numele sau:
www.avocatnet.ro/articol_501...
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)