avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, parintii mei vor sa divorteze, ei avand si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, parintii mei vor sa divorteze, ei avand si cateva ...

Buna ziua, parintii mei vor sa divorteze, ei avand si cateva proprietati comune (amandoi sunt proprietari). Vroiam sa intreb care este procedura de divort si cum se va efectua partajul (in ce proportii, in conditiile in care un bun este dobandit in timpul casniciei si altele ca mostenire de la diverse rude, dar amandoi fiind proprietari). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:32, 4 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Divortul este diferit de partaj.
Divortul poate fi facut la notar sau primarie daca sunt ambii soti de acord; daca unul dintre soti nu este de acord cu divortul atunci acesta va fi facut la instanta.
Prima data va fi divortul si apoi se va putea face si partajul bunurilor.
Partajul bunurilor comune presupune impartirea in cote egale a bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Se prezuma o cota egala 50/50 pentru fiecare dintre soti. In conditiile in care unul dintre soti doreste o cota mai mare, trebuie sa faca dovada ca a avut o cota de contributie financiar mai mare la dobandirea bunurilor ce compun masa partajabila.
Bunurile mostenite de unul dintre soti in timpul casatoriei, sunt si raman bunuri proprii, nu intra in masa partajabila.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Dacă părinții sunt de acord cu divortul pot divorța la notar. De asemenea, și dacă sunt de acord cu partajarea bunurilor.
În caz contrar, divortul, respecitv partajare bunurilor se va face prin intermediul instantei de judecată.
Cu privire la cote, legea prezumă că soții au o contribuție egală la dobândirea bunurilor, dacă nu se face dovada contrară.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In timp ce divortul poate fi , rezolvat"mai usor atat timp cat nu exista,drame,copii minori,dispute privind, ,,custodia",la partaj s ar impune consultarea unui avocat tinand cont ca exista o miza financiara..
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Întrebare vânzare apartament proprietate comună, după divorț Terinte Daniel.C. Terinte Daniel.C. Buna ziua.am o intrebarea sant divorțat de 7 ani nu am făcut nici un partaj.Acu doua saptamani fosta sotie a scos la vânzare apartamentul care sîntem ... (vezi toată discuția)