avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Părți comune - Instalare centrală termică proprie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Părți comune - Instalare centrală termică proprie

Bună ziua! Recent am achiziționat un apartament care era conectat la rețeaua de termoficare a orașului. Urmează să-mi instalez centrala termica proprie, dar administrația mi-a comunicat ca o să plătesc in continuare o suma pentru țevile comune care generează căldură deși eu nu o să mai fiu conectat la ele, neputând să le elimin din apartament deoarece încă sunt vecini care se folosesc de ele. Este legal să mi se ceară așa ceva?
- Pe de o parte au dreptate, ele generează un minim de căldură, dar nu există o metodă de a măsură câtă căldură imi intra in apartament
- Pe de alta, eu nu mă folosesc de ele si îmi sunt pe proprietate, mai mult mă încurcă, ar trebui sa cer si eu chirie la rândul meu :))
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel Dmc , utilizator 21:07, 4 Ianuarie 2022
Daca instalati centrala, veti plati caldura pe parti comune.
Nu aveti voie sa scoateti tevile. Nu va ganditi ca tevile sunt pe proprietatea dvs,...dvs ati cumparat, cu buna stiinta, un apartament care este traversat de niste tevi.
Pentru a va informa corect si complet asupra drepturi si obligatii proprietar de spatiu cu destinatia de locuinta in imobil de locuit in comun,studiati responsabil disp L nr 196/2018
Legiuitorul a impus tuturor proprietarilor de apartamente in imobile de locuit in comun sa contribuie lunar la costuri intretinere parti comune si individuale-indiferent daca locuiesc sau nu efectiv in condominiu
Aspectul ca dv din considerente proprii pentru ridicare confort termic in proprietate ati inteles sa renuntati la instalatia condominiului nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
Urmează să-mi instalez centrala termica proprie
,
Instalarea de centrala proprie se poate realiza ,legal,numai cu parcurgerea procedurii l;egale care se poate executa numai in afara sezonului rece ,in perioada cat instalatia generala a imobilului este golita fara agent termic
Legiuitorul a impus obligatia ca proprietarii nu pot schimba aspectul si destinatia partii comune de constructii si de instalatii condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Atat timp cat ati acceptat sa va mutati in imobil de locuit in comun,automat,va revine oligatia sa respectati dispozitiile in domeniu
Mulțumesc!

ynocentta a scris:

Pentru a va informa corect si complet asupra drepturi si obligatii proprietar de spatiu cu destinatia de locuinta in imobil de locuit in comun,studiati responsabil disp L nr 196/2018
Legiuitorul a impus tuturor proprietarilor de apartamente in imobile de locuit in comun sa contribuie lunar la costuri intretinere parti comune si individuale-indiferent daca locuiesc sau nu efectiv in condominiu
Aspectul ca dv din considerente proprii pentru ridicare confort termic in proprietate ati inteles sa renuntati la instalatia condominiului nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
Urmează să-mi instalez centrala termica proprie
,
Instalarea de centrala proprie se poate realiza ,legal,numai cu parcurgerea procedurii l;egale care se poate executa numai in afara sezonului rece ,in perioada cat instalatia generala a imobilului este golita fara agent termic
Legiuitorul a impus obligatia ca proprietarii nu pot schimba aspectul si destinatia partii comune de constructii si de instalatii condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Atat timp cat ati acceptat sa va mutati in imobil de locuit in comun,automat,va revine oligatia sa respectati dispozitiile in domeniu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala termoficare, conectare ilegala gaze nicolae1.elena nicolae1.elena Buna ziua, Locuiesc la bloc in condomiu intr-un scara de bloc cu 10 apartamente .Pe scara s-au tras gaze o parte din vecini s-au conectat la gaze ilegal de ce ... (vezi toată discuția)
Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)