avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare ilegala termoficare, conectare ilegala gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare ilegala termoficare, conectare ilegala gaze

Buna ziua, Locuiesc la bloc in condomiu intr-un scara de bloc cu 10 apartamente .Pe scara s-au tras gaze o parte din vecini s-au conectat la gaze ilegal de ce zic ilegal. S-a depus cerere la radet constanta pentru debrabsare iar aceasta cerere afost respinsa ori se debranseaza toata scara sau nu se accepta cererea pentru a se debransa 1,2,5 apartament. Fara avizul debrasari 2,3,5 vecini isi monteaza centrala pt apa calda si caldura. Locuiesc la parter si nu doresc sa ma conectez la gaze iar venici de deasupra mea etajele1-4 se vor conecta si vor sa taie tevile de caldura. Pentru a nu plati partile comune.E posibil asa ceva?Din cate stiu eu nu.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:19, 30 Noiembrie 2014
Stimata doamna,

Cumva cele doua probleme - debransarea si racordarea la rețeaua de gaze naturale prin contor individual sunt separate.
Personal am optat pentru bransamet individual la gaz, fără insa a mă deconecta de la termoficare. Si e foare bine pentru ca plătesc exact cat consum adică 5-8 lei/luna. Iarna se practica la greu încălzirea cu aragazul precum si prepararea ad-hoc a ACM prin fierbere in oale mari:D.
Așadar, conectarea la gaze nu este ilegală. Presupun ca a fost făcută de o firma autorizată si au avut toate aprobarile. Fără aprobari firma nu lucrează deoarece risca sa piardă autorizatia.

Cu termoficarea si taiatul de tevi - nu mă pot pronunta.
Sunt probleme distincte,interesul pentru bransare la reteaua de gaze si indepartarea instalatiei parte comuna din imobilul de locuit in comun
Bransarea la instalatia de gaze se poate realiza numai cu acordul,avizele din partea furnizorului de utilitati si parcurgerea procedurii legal prevazute
iar venici de deasupra mea etajele1-4 se vor conecta si vor sa taie tevile de caldura. Pentru a nu plati partile comune

Legal ,proprietarii,conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007 art 11,nu au dreptul sa schimbe destinatia sau aspectul partii comune fara acceptul asociatiei de proprietari
Chiar si in situatia in care vecinii inteleg sa dezafecteze instalatia verticala agent termic ,nu exista norma in vigoare pe care sa o invoce pentru a fi exonerati de la obligatia platii parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia de proprietari carlaelena carlaelena Buna ziua!Am si eu o problema,m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca imi tai singur tevile de la calorifer? bogg bogg Salut. In luna August am depus o cerere pentru dbransare la Regia de Termoficare Craiova, in schimbul careia am primit un nr. de inregistrare. Mai ziceau ... (vezi toată discuția)
Debransare coloana gaz ContSters241232 ContSters241232 In cadrul asociatiei noastre exista un proprietar care desi s-a debransat in urma cu mai multi ani de la reteaua de termoficare, refuza sa se debranseze de la ... (vezi toată discuția)