avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen pt bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen pt bilet la ordin

Buna,
Problema mea este urmatoarea:
Am un contract facut cu o firma ( pt materiale de constructie) facut in data de 01.10.2009 cu scadenta la 45 de zile,de la care am primit un bilet la ordin in alb.in data de 16.11.2009 ei nu au onorat contractual si au intrat in penalizari. Am fost amanati pana in data de 20.12.2009 cand am bagat biletul incluzand si penalizarile stranse din data de 16.11.2009.
Acum ei au pretentia sa le restitui banii din penalizari invocand ca eu trebuia sa bag biletu la ordin in 45 de zile de la data contactului.
Au dreptate sau nu?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: B.Andrei , utilizator 17:59, 12 Ianuarie 2010
Biletul la ordin a fost emis ca garantie la contractul pe care il aveati deja in curs de derulare sau pentru a fi introdus in banca in contul datoriei pe care o avea deja clientul dvs?
biletu la ordin (in alb) a fost emis ca si o garantie la contract
Aveti un document din care sa rezulte acest fapt?
da,am proces verbal de predare/primire si e scris ca reprezinta o garantie la contractul pe care il am cu ei
in cazul acesta, trebuia sa ii faceti somatie de plata in care sa stipulati un termen pentru achitarea datoriei precum si a penalizarilor de intarziere prevazute cred si in contract.
La termenul din somatie daca nu se conforma puteati introduce biletul la ordin cu suma restanta + penalitatile de intarziere fara ca debitorul sa mai aiba ce comenta.
Odata cu introducerea biletului trebuia sa emiteti factura pentru penalitatile de intarziere.

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui bilet la ordin fraudulos rosuc rosuc Am achizitionat de la o firma produse cu plata la termen si am emis un bilet la ordin in alb . La termen am inceput plata , in transe , dar am primit si o ... (vezi toată discuția)
Bo in alb avalizat rapoimpex rapoimpex Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o societate comercială care ulterior ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin andreisandu andreisandu Am un contract de leasing pentru utilaj. Odata cu contractul am semnat si x bilete le ordin in alb. Contractul a fost reziliat unilateral in urma cu 6 luni ... (vezi toată discuția)