avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum trebuie să fie cererea?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum trebuie să fie cererea?

Am reactivat o firmă plătitoare
de tva la registrul comerțului în august 2021 inițial înființată în 2006 Dar am avut surpriza să constat că la anaf apare inactivă, până în prezent plătit contabil pentru depunerea declaratiilor pe 0 la timp ne având activitate absolut deloc. Contabila va rezolva problema inctivitatii. Eu vă întreb dacă e posibil la rectivare să funcționeze firma neplatitoare de Tva. Cum trebuie să fie cererea?


Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:06, 5 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca inainte de perioada de suspendare firma era platitoare de TVA , acuma la reactivare la ANAF va fi platitoare de TVA automat . Apoi puteti cere scoaterea de la TVA .
Multumesc frumos! Când pot cere scoaterea de la tva?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Sandu G, utilizator
Dupa reluarea codului de TVA de la ANAF .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Durata de functionare expirata gyandy gyandy Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva din oficiu contabil20 contabil20 Este adevarat ca putem deveni neplatitori de tva daca suspendam firma pentru o perioada (de exemplu o luna)? In cazul in care suspendam, trebuie sa ... (vezi toată discuția)