avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara . Sunt însărcinată în 4 luni , am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara . Sunt însărcinată în 4 luni , am fost la un interviu ...

Buna seara . Sunt însărcinată în 4 luni , am fost la un interviu și ar tb să incep munca zilele astea , nu le-am spus că sunt însărcinată și nici ei nu și-au dat seama ! Cum sa procedez ca după 2 luni sa pot avea concediu medical platit ? Este necesar să lucrez 2-3 luni pt a completa cele 12 luni pt indemnizație , o să mă afecteaze cu ceva daca nu le-am spus de sarcina ? Sau pot să mă de-a afară când o să îmi observe burta ? Problema e ca o să am și program de noapte și asi putea avea concediu de odihna scris de la medic.. Dar cum pot sa fac sa nu am probleme să decurgă lucrurile normal , sa pot avea și actele necesare pentru indemnizație ! Ce drepturi asi avea ? Aștept un răspuns . Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 1 Februarie 2022
Medicul de familie va va elibera adeverinta cu privire la starea dvs. atunci cand veti decide sa informati angajatorul si tot medicul de familie va poate informa cu privire la concediul medical, in functie si de starea dvs. de sanatate. Nu va da afara pe motiv ca sunteti insarcinata.
Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.
Buna ziua. Sunt însărcinată în aproape 5 luni , am fost angajata din 10.05 2019 până în 05.06 2021 , data nașterii e in 23 iunie 2022,m-am reangajat de 3 săptămâni o să mai am 5 luni in plus pe contractul de munca , vreau să întreb ...nu o sa am probleme să nu pot lua indemnizație ? o să fiu ok cu actele necesare? Trebuie sa am și actele de la fostul loc de muncă unde am acumulat mai multa vechime? sau este suficient ceea ce o sa mi se de-a de la actualul loc de muncă? .. Acte de la fostul loc de muncă nu am nimic , nu a vrut sa îmi de-a nimic ... de asta întreb să știu cum e de facut. Aștept un răspuns. Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
AnaDBR, utilizator
iulie 2020 - iunie 2022 este perioada eligibila pentru CCC

In aceasta perioada trebuie sa aveti minim 12 luni in care sa fi realizat venituri .... din ce ati posta, reiese ca veti beneficia de indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru indemnizație AnaDBR AnaDBR Buna ziua. Sunt însărcinată în aproape 5 luni , am fost angajata din 10.05 2019 până în 05.06 2021 , data nașterii e in 23 iunie 2022,m-am reangajat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - conditii vechime pentru indeminzatia de crestere a copilului ancutaczokos ancutaczokos Am o prietena si isi doreste copii de mult timp nu a reusit pana acum dar iata ca a venit momentul dar....... ea lucreaza doar de 5 luni si cu siguranta nu va ... (vezi toată discuția)
Pasii de urmati in cazul sarcinii- ghid pt. mamici macko macko Buna ziua, abia am aflat ca sunt insarcinata, doresc prin prezenta sa aflu sfatul indicatiile, celor care sunt in masura si bine voiesc sa ma ghideze care ... (vezi toată discuția)