avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune cu produse contrafacute
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune cu produse contrafacute

Buna seara/ziua! Pe data de 4 ianuarie 2022 (astazi) am primit un colet comandat de pe site-ul cel.ro, mai precis un incarcator insotit de cablu usb-c marca Apple Inc. In descrierea produsului prezentat pe site se vehicula faptul ca produsele sunt "Originale". La venirea coletului am constatat ca produsele sunt contrafacute in urma cercetarilor efectuate si descoperirea unor garantii lipsa din pachet, cat si semne de siguranta falsificate pe incarcator etc. Site-ul cel.ro este doar un distribuitor in aceasta speta, vanzatorul fiind, de fapt, o firma de tip "gsm" localizata in Cluj. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.Unde pot depune plangere si care este textul de lege pe care ar trebui sa-l invoc in aceasta?
2. In eventualitatea in care imi recuperez banii de pe comanda in urma completarii formularului de retur de pe site, mai pot face plangere pentru cele intamplate?
3. Daca sunt pus sa suport taxele de transport pentru returnarea acestor produse mi s-a adus un prejudiciu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: VIORICA MADALINA MANU , Consultant de business 09:25, 5 Ianuarie 2022
Prezentati situația la ANPC [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un comerciant online nu imi accepta returul si implicit rambursarea sumei plătite balatalurcis balatalurcis Buna seara, am si eu o problema cu un commerciant online, care nu imi accepta returul si implicit rambursarea sumei pe care am platit-o pentru produsele ... (vezi toată discuția)
Produs contrafacut cirix99 cirix99 Am comandat online de la un magazin niste casti Sony si s-au dovedit a fi contrafacute, nu intru in detalii, e confirmat si de cei de la Sony. Le-am returnat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune seebyy35 seebyy35 Buna ziua. Am cumparat un produs de la S.c. Anda Lighting & Trading vandut pe Emag . Produsul era foarte ieftin pe site motiv pentru care l-am cumparat , dar ... (vezi toată discuția)