avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna!Am si eu o problema....In urma cu 3 ani m.am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna!Am si eu o problema....In urma cu 3 ani m.am casatorit legitim ...

Buna!Am si eu o problema....In urma cu 3 ani m.am casatorit legitim cu fostul meu sot,iar anul trecut ne.am desparit dar nu am divortat....Dupa ce ne.sm despartit eu mi.am facut alta relatie ...si intre timp am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc.....dar divortul inca nu sa terminat.....O sa imi treaca copilul pe numele fostului sot....chiar daca acesta nu se va prezenta?Care sunt regulile?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 08:05, 5 Ianuarie 2022
Da, in certificat, tatal va fi sotul. Tagaduiti paternitatea in instanta si apoi tatal biologic va putea recunoste copilul.
Ar trebui sa si divortati.
Imediat cum aveți certificatul de naștere al copilului trebuie ca dvs sau tatal biologic sa formulati o acțiune în instanta prin care sa tagaduiti paternitatea fostului sot, urmând ca ulterior sa se elibereze un alt certificat de naștere pentru minor în care o sa figureze ca tata actualul partener.
Luati legatura cu un avocat și discutați procedura, etapele, durata pentru a ști la ce sa va așteptați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. procesul ... I.V.L I.V.L Bună seara, am o mătușă care a divorțat recent. Procesul de divorț a durat în jur de doi ani, timp în care ea a rămas însărcinată cu un alt ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului din afara casatoriei pp_adela pp_adela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune delicata. Cu sotul meu sunt in divort de anul trecut si, intre timp am intalnit o persoana deosebita cu ... (vezi toată discuția)