Am casa in curte din anul 1975 construit cu autorizatie , intabulat . in anul 2005 fara AC am marit magazia de la 18 mp la 30 mp , cum pot sa intru in legalitate cu aceasta ? Sa achit taxe locale , sa intabulez ? Cu respect .
Potrivit legislației în vigoare, executarea de construcții fără autorizație constituie contravenție sau, după caz, infracțiune și se pedepsește conform legii. Termenul până la care organul competent poate aplica sancțiunea este de 3 ani de la data săvârșirii faptei.
Pentru clădirile construite fără autorizație de construire, certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției necesare pentru intabularea în cartea funciară a clădirii se pot emite în baza unei expertize tehnice care să ateste respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu privire la încadrarea în reglementările de urbanism aprobate
Multumesc pt. raspuns , deci am casa 2 camere , bucatarie ,,,,,magazia am marit fara A.C . , in 2005 , In prezent zona conform PUZ este zona bloc cu 5 etaje . Cu respect .
** doresc sa platesc taxele locale pt suprafata marita al magaziei
** pt actualizare carte funciara trebuie expertiza ? In anul 2005 PUZ ul era casa mici , acum s- a schimbat , pt blucuri