avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am casa in curte din anul 1975 construit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am casa in curte din anul 1975 construit cu autorizatie , intabulat ...

Am casa in curte din anul 1975 construit cu autorizatie , intabulat . in anul 2005 fara AC am marit magazia de la 18 mp la 30 mp , cum pot sa intru in legalitate cu aceasta ? Sa achit taxe locale , sa intabulez ? Cu respect .
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 09:01, 15 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislației în vigoare, executarea de construcții fără autorizație constituie contravenție sau, după caz, infracțiune și se pedepsește conform legii. Termenul până la care organul competent poate aplica sancțiunea este de 3 ani de la data săvârșirii faptei.
Pentru clădirile construite fără autorizație de construire, certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției necesare pentru intabularea în cartea funciară a clădirii se pot emite în baza unei expertize tehnice care să ateste respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu privire la încadrarea în reglementările de urbanism aprobate
Multumesc pt. raspuns , deci am casa 2 camere , bucatarie ,,,,,magazia am marit fara A.C . , in 2005 , In prezent zona conform PUZ este zona bloc cu 5 etaje . Cu respect .
??
** doresc sa platesc taxele locale pt suprafata marita al magaziei
** pt actualizare carte funciara trebuie expertiza ? In anul 2005 PUZ ul era casa mici , acum s- a schimbat , pt blucuri
Va rog , cum pot sa platesc taxe ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Intrare constructie in legalitate Neamtu_Adrian Neamtu_Adrian Buna ziua. Am un teren trecut in CF pasune la care am facut dosarul pt.PUZ dar nu s-a aprobat dosarul deoarece nu am avut 10.000 MP. Intre timp a expirat toate ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)