avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Întâmpin următoarea problema : sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Întâmpin următoarea problema : sunt căsătorit ...

Bună ziua! Întâmpin următoarea problema : sunt căsătorit dar separat de soție. Împreună cu soția am un copil pe care al cărui tata figurez eu. Între timp soția fiind plecata (despărțită) a făcut un alt bebeluș cu un alt bărbat, bărbat care nu și-a recunoscut copilul fapt pentru care la numele tatălui este liber. Problema este ca soția dorește sa facă pașaport copilului care nu are tata dar nu se poate, (din spusele celor de la oficiu din cauza ca este căsătorită și nu figurează tatăl si rezolvarea ar fi ca eu sa trec acel copil pe numele meu ca mai apoi sa mergem împreună să scoată pașaportul) . Momentan optam pentru divorț dar prioritar este pașaportul. Este ok sa trec acel copil pe numele meu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:52, 5 Ianuarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
bărbat care nu și-a recunoscut copilul fapt pentru care la numele tatălui este liber.

aveti niste informatii eronate, copilul cf legii e al dvs. Dupa ce se emite certificatul de nastere si ii faceti pasaport, incepeti procesu de divort ca oricum voiati si cel de tagada de paternitate sau cel de tagada inainte de divort ca sa fie divort doar cu un minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul provenit din afara casatoriei elenabarbu elenabarbu va rog sa ma ajutati cu un raspuns: cumnatul meu a fost parasit de sotie ptr un alt barbat cu care a facut un copil, dar ei nu au divortat si acum el isi pune ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - divort, tagada paternitatii, conditii program de vizita minor SabiSoso SabiSoso As avea nevoie de un raspuns si o solutie a aunei probleme in care sunt implicata si anume: sunt desparita de sot, dar nu divortati inca, am un copil cu un alt ... (vezi toată discuția)
Copil dat spre adoptie sorinel11 sorinel11 Bnua ziua,am si eu o intrebare.Sunt despartit in fapt de fosta sotie dar inca suntem casatoriti in acte.Noi nu mai traim impreuna din luna ianuarie 2012.In ... (vezi toată discuția)