avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil dat spre adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil dat spre adoptie

Bnua ziua,am si eu o intrebare.Sunt despartit in fapt de fosta sotie dar inca suntem casatoriti in acte.Noi nu mai traim impreuna din luna ianuarie 2012.In acest timp ea sa combinat cu alt barbat in urma caruia a rezultat un copil pe care ea la parasit in spital dindul spre adoptie.Eu am fost trecut in certificatul de nastere al copilului ca fiind tatal lui.Cei de la asistenta sociala au zis ca am fost trecut automat ca tata datorita faptului ca nu suntem despartiti legitim.Va rog sami spuneti si mie legea care specifica acest lucru ca eu sa fiu trecut ca fiind tata a unui copil care nu este al meu.specific ca persoana cu care a facut copilu nu a recunosc copilu.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:50, 12 Decembrie 2012
Intr-adevar,ptr ca sunteti inca casatorit in acte,copilu trebuia sa fie trecut ca avand un tata,dar daca nu mai erati in regula cu actele de casatorie,atunci sotia trebuia sa spuna cine e tatal copilului.
Sunt cazuri in care pe certificatele de nastere in dreptul tatalui este tras o liniuta,ptr ca nu se stie cine e tatal.
Dvs.daca nu doriti acest lucru ca sa figurati ca tatal al copilului,puteti face contestatie,ptr ca nimeni nu are dreptul sa va treaca ca tatal al unui copil daca nu sunteti dvs sau daca nu doriti dvs.
Sa se ia probe de sange ptr ca sa le dovediti ca nu sunteti tatal copilului.

presupun ca sotia dvs a dus certificatul de casatorie si asa ati aparut dvs ca tatal al acestui copil.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
E vb de codul civil
Art. 414. -
(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei
(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputință ca soțul mamei să fie tatăl copilului.

Art. 430. -
(1) Soțul mamei poate introduce acțiunea în tăgada paternității în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soțul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumția nu corespunde realității


Art. 429. -
(1) Acțiunea în tăgada paternității poate fi pornită de soțul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum și de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată și de moștenitorii acestora, în condițiile legii
(2) Acțiunea se introduce de către soțul mamei împotriva copilului; când acesta este decedat, acțiunea se pornește împotriva mamei sale și, dacă este cazul, a altor moștenitori ai săi


Introduceti actiunea de divort si de tagada de paternitate
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere anamarton anamarton Buna ziua.Imi cer scuze de deranj as dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac ptr a schimba numele tatalui dintr-un certificat de nastere a unui bebe de ... (vezi toată discuția)
Recunoastera copilului ionutdumitrascu ionutdumitrascu sunt despartita de sotul meu de 7ani dar divortul lam intentat anul acesta,am o relatie cu alcineva din care va rezulta un copil in o luna de zile,deoarece ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii mircealoko mircealoko buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)