avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Sunt proprietarul unui teren de 2 ha ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Sunt proprietarul unui teren de 2 ha dobândit prin ...

Bună ziua,

Sunt proprietarul unui teren de 2 ha dobândit prin vânzare-cumpărare în 1996 de la bunicii mei. În titlul de proprietate (din 1994) în baza căruia s-a făcut vânzarea-cumpărarea, ca și în schițele anexate actului, terenul este înscris ca intravilan. Dorind să fac cadastrarea și intabularea acestui teren, mi s-a spus la primăria comunei, că terenul nu e în totalitate intravilan și că actul de proprietate este greșit, în consecință eu trebuie să cer rectificarea lui (în sensul scoaterii unei suprafețe din intravilan în extravilan!). Precizez că este vorba de o suprafață compactă, compusă, potrivit titlului de proprietate, din curți, construcții, vii, teren arabil, înscrise clar sub titlul "Suprafață primită în intravilan" (și aflată faptic în vatra satului).

Fiind dobândit prin vânzare-cumpărare, prețul platit a fost cel corespunzător pentru un teren intravilan, atât vânzătorul, cât și cumpărătorul fiind de bună credință și bazându-se pe datele înscrise în titlul de proprietate. De asemeni, taxele și impozitele locale plătite până în prezent au fost cele corespunzatoare unui teren intravilan.

Aș dori să știu dacă și ce demersuri administrative sau juridice pot face astfel încât terenul să fie inclus în categoria în care eu l-am cumparat, intravilan. Având în vedere că titlul de proprietate greșit stă la baza unui act de vanzare- cumparare de bună credință, trebuie să mă îndrept în instanță împotriva instituțiilor emitente?

Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie sa primesc la achizitia unei case cu teren ContSters325113 ContSters325113 Buna! La cumpararea unei case cu teren aferent ce acte trebuie sa primesc eu si ce acte raman la notar sau la vanzator? (vezi toată discuția)
Teren intravilan Catala Catala Buna seara, Speta este urmatoarea: Pe un teren aflat in intravilanul consacrat al satului (vatra satului) este ridicata o constructie autorizata si ca ... (vezi toată discuția)
Registru agricol jorrdy jorrdy Caz concret: În registrul agricol, la pagina alocată bunicului meu sunt detaliate suprafețele de teren pe care le-a avut în proprietate (locație, ... (vezi toată discuția)