ella1goran a scris:
la vanzator ramane doar un exemplar contract vanzare , la notar raman 3 exemplare plus copii de pe toate actele imobilului , la cumprator ramen un exemplar contract vanzare cumparate plus toate actele imobilului in original , titlu de proprietate , schite , cadastru , aautorizatii....
La cumparator ramane DOAR actul de vanzare cumparare in original si cadastrul pe baza caruia s-a facut vanzarea. Modul cum a dobandit/detinut imobilul vanzatorul il intereseaza doar pe notar. In urma incheierii actului de vanzare cumparare actul de proprietate al cumparatorului este contractul de vanzare cumparare.
Cum sa ajunga titlul de proprietate al vanzatorului in original la cumparator ???????? Daca titlul de proprietate este emis sa spunem pe 3 ha de teren( intravilan si extravilan) si cumparatorul primeste prin act de vanzare cumparare dor 500 mp arabil , titlul de proprietate merge la cumparator ????????? Daca vanzatorul vrea sa vinda la persoane diferite toata suprafata de teren din titlu, are el atatea titluri de proprietate originale incat sa dea cate unul la fiecare cumparator ? :D Sau dupa ce vinde la primul , cand apare urmatorul cumparator pentru alt lot de teren merge la primul cumparator sa "imprumute "
titlul lui de proprietate pentru o noua vanzare ? E si o problema de logica pana la urma....