avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Necesitate plan topografic proprietate pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Necesitate plan topografic proprietate pentru bransament gaz

Buna ziua,

Sunt in proces de racordare a imobilului personal la reteaua de gaze naturale. Am ajuns in stadiul in care operatorul economic ales de Distrigaz trebuie sa execute efectiv bransamentul la reteaua de gaz al imobilului. Acum operatorul economic imi cere planul topografic al proprietatii vizat de OCPI pentru ca el sa obtina autorizatia de construire de la primarie pentru realizarea conductei de gaz ( care defapt se afla in fata imobilului, pe terenul primariei). A inteles oare operatorul gresit sau primaria poate sa ceara pentru aceasta autorizatie de constructie emisa operatorului, un plan topografic al proprietatii mele?. Eu ma gandeam ca defapt trebuie operatorul sa faca o ridicare topografica pe terenul primariei in fata imobilului (pe unde trece defapt conducta)? M-am tot uitat in lege si nu am gasit exact un raspuns. V-as fi tare recunoscator, eventual si daca imi faceti o trimitere la lege/articol.

Nu as vrea sa realizez actualizarea CF-ului si ridicarea topografica degeaba costurile fiind destul de ridicate pentru mine.

Multumesc anticipat!
La multi ani!
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2022
DanLiciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:46, 7 Ianuarie 2022
Operatorul economic intocmeste proiect de racordare a proprietatii dvs. la retea, pe care trebuie sa obtina autorizatia de ctie. si avizul firmei de distributie gaze. Nu este vorba de o simpla intepatura in magistrala de gaze.
Pentru obtinerea autorizatiei de constructie de la primarie, in dosar se depune si planul topografic.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Deci trebuie planul topografic al proprietatii mele? Sau cel al terenului primariei (terenul din fata proprietatii mele) pe care se realizeaza lucrarea efectiva de catre operatorul economic.
Lucrarea se face pe terenul dvs., unde se va realiza un camin/ dulap incuiat, in care se monteaza contorul, filtre, armaturi, detector de gaze, etc. plus traseele pana la intrarea in casa spre consumatori.
Pe terenul primariei se va face doar inteparea in magistrala.
Este utilm planul topografic al propietatii dvs. pentru a sti proiectantul unde sa amplaseze camin/ dulap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere retea de gaze Mariana.ivascu82 Mariana.ivascu82 Strada pe care locuiesc nu a fost prinsă în proiectul initial de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze și aș dori să stiu dacă, legal, primăria ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz lukeh lukeh Buna ziua, Am o intrebare referitor la racordarea la gaz pentru case. Am gasit un topic dar este referitor la apartamente intr-un bloc. Ma intereseaza in ce ... (vezi toată discuția)
Buna sera! va supun atentiei urmatoarea speta: am o proprietate ... Vicktoras Vicktoras Buna sera! Va supun atentiei urmatoarea speta: am o propietate si am.solicitat dosar pentru gaze la casa. Am solicitat ca racordarea sa se faca dintr- o ... (vezi toată discuția)