avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Referitor la ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 51 din 21 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Referitor la ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 51 din 21 aprilie 2008 ...

Referitor la ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 51 din 21 aprilie 2008 la art. 5 (1) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin familie se înțelege soțul/soția, copiii sau alți descendenți în linie dreaptă în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținerea solicitantului, precum și copiii sau alți descendenți în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor și în întreținerea solicitantului.
(2) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, se consideră membru al familiei și persoana care are domiciliul ori reședința comună și gospodărește împreună cu solicitantul, copiii sau alți descendenți în linie dreaptă ai acesteia în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținerea solicitantului, precum și copiii sau alți descendenți în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor și în întreținerea solicitantului.

Eu am 36 ani si locuiesc cu mama mea care are o pensie de 1487 lei iar eu nu am nici un venit. Vreau sa cer ajutor public judiciar. Pot? Articolul spune ca prin familie se intelege sot/sotie sau alti descendenti aflați în întreținerea solicitantului. Punctul 2 spue ca În sensul prezentei ordonanțe de urgență, se consideră membru al familiei și persoana care are domiciliul ori reședința comună și gospodărește împreună cu solicitantul si termina cu dacă se află în continuarea studiilor și în întreținerea solicitantului. Inseamna ca pot cere ajutor public judiciar? Mama mea nu se afla in intretinerea mea si nu e descendenta eu ma aflu in întreținerea ei si eu sunt descendenț. Am dreptate sau nu?

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar A.B. A.B. Dupa aproape 2 ani de stagnare #-o, cazul a ajuns la Judecatorie, imediat fiind intampinat de primul obstacol, „Taxa Judiciara”. X-( Pentru a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, ajutor juridic 1voice 1voice Buna ziua! Cazul este urmatorul: Un batran si fiica sa au depus in instanta actiunea pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune. Primul termen ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru MarinBordeianu MarinBordeianu Buna ziua! Am un dosar pe rolul Judecatoriei Sector 4, unde mi s-a pus in vedere sa achit taxa judiciara de timbru. Eu as dorii sa fac cerere de ajutor public ... (vezi toată discuția)