Sponsorizare efectuata de o intreprindere individuala.Un Admin.I.I.(neplatitor de TVA), a incheiat un contract de sponzorizare(total in bunuri 5000 lei)cu Asociatie ce figureaza in Registrul ANAF.Perioada 01.01.2022-31.12.2026.Cum se poate trece in programul Saga Partida Simpla(unde nu sunt conturi), aceasta sponsorizare.Am intocmit si trimis on-line D 107 la ANAF.Am citi ca Livrarea de bunuri se face cu un "Aviz de expeditie" pe care se mentioneaza:"Nu se factureaza.Sponsorizare conform contractului nr. ..."
Se înregistrează ca orice plată cu valoarea întreagă iar la sfârșitul anului când faceți declarația unică - cu ajutorul registrului de evidență fiscală - vedeți dacă ați depășit plafonul de 5% iar ceea ce depășește se adaugă la venitul impozabil.
Multumesc pentru raspuns.Deci introduc la"Iesiri", Avizul cu livrarea de bunuri in valoare de 5000 lei .Contractul este facut pe firma, cu mentionarea CUI-ului firmei.Merge in Declaratia Unica,care se face pe CNP=ul Admin.firmei...
Sponsorizare
tasica34
In baza unui contract de sponsorizare ,am livrat bunuri in valoare de 5000 lei( sub 3% din CA). In momentul in care se factureaza aceasta valoare (5000 lei ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 70
genni
Buna ziua,
Am firma de transport international de marfuri si am o nelamurire.Conform legii 70, am voie sa acord avans pt. deplasare unui sofer care pleaca ... (vezi toată discuția)