avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declarația 390 PFA înregistrat cod TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declarația 390 PFA înregistrat cod TVA intracomunitar

Bună ziua,

Dacă puteți sa mă ajutați cu o nelămurire.
Speță:
“PFA prestează servicii de consultanță în tehnologia informației(cod Caen 6202) unei firme din Cehia. PFA-ul are cod de TVA intracomunitar pentru a nu plăti TVA in România(PS nu se depășește plafonul) iar firma este înregistrată în scopuri de TVA(verificat pe site-ul oferit de UE) . PFA-ul prestează servicii în luna Noiembrie(exemplu) și emite factura în 3 Decembrie pentru luna trecută. Termenul de plată și plata în sine a facturii se face după 40 de zile (~12 Ianuarie).
Întrebarea este: -Declarația 390 se depune pana in data de 25 Decembrie(data de 25 a lunii următoare după ce se prestează serviciile) /declarația 390 se depune pana la data de 25 Ianuarie( data de 25 a lunii următoare după ce se emite factura) / declarația 390 se depune pana la data de 25 Februarie( data de 25 a lunii următoare după ce se încasează suma aferentă facturii)?
Mulțumesc frumos!

Cu stimă,

A.D.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2022
nekwow, utilizator
Cel mai recent răspuns: nekwow , utilizator 15:24, 19 Ianuarie 2022
D390 se depune până pe 25 a lunii următoare datei de facturare. Nu are importanță când se încasează.

Iulian MANEA a scris:

D390 se depune până pe 25 a lunii următoare datei de facturare. Nu are importanță când se încasează.

Mulțumesc frumos de răspuns. Voiam să mă asigur că este varianta corectă așa cum procedez. O zi cât mai bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Cod intracomunitar pfa neplatitor de tva Vlad444 Vlad444 Am cateva intrebari legate de necesitatea obtinerii codului intracomunitar. In contextul in care un PFA neplatitor de TVA (partida simpla, sistem real) in ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)