avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Izlazul comunal -reconstituire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Izlazul comunal -reconstituire drept de proprietate

Poate cineva sa se pronunte daca in baza Legii 247/2005 mi se poate reconstitui dreptul de proprietate pe amplasamentul original care este IZLAZ COMUNAL.
Mentionez ca prin sentinta judecatoreasca mi s-a restituit suprafata de teren solicitata dar cand s-a pus problema punerii in executare se spune ca este izlaz comunal.
In textul legii se mentioneaza NUMAI ca NU se CONSTITUIE un drept de proprietate pe izlazul comunal. Pe cale de consecinta se poate intelege ca se poate RECONSTITUI acest drept. Alte terenuri libere nu mai sunt in localitatea in cauza.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:46, 26 August 2015
Intr-adevar, izlazul comunal este exceptat de la constituirea dreptului de prorpietate, nu de la reconstituire. Pe cale de consecinta, cererea dvs. poate fi rezolvata favorabil...
Dreptul de proprietate nu poate fi reconstituit asupra unui bun din domeniul public al statului (in cazul de fata islazul comunal se incadreaza in aceasta categorie) astfel ca vi se atribuie o alta suprafata de teren in aceeasi localitate iar daca acest lucru nu este posibil, in localitatile invecinate daca acestea au teren disponibil .
In cazul in care nu este posibila niciuna din cele doua solutii veti fi despagubit prin echivalent (in sensul ca veti primi o suma de bani care va reprezenta valoarea de piata a terenului asupra caruia nu se poate reconstitui dreptul de proprietate).
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Alin-Rãzvan Pîrnac, Avocat
Izlazul comunal nu este bun apartinand domeniului public (consultati, in acest sens, anexa 3 la legea 213/1998, privind regimul juridic al proprietatii publice). Izlazul comunal are regim de domeniu privat al localitatii si se supune, in aceste conditii, regulilor de drept comun.
Kyandra a scris:

Izlazul comunal nu este bun apartinand domeniului public (consultati, in acest sens, anexa 3 la legea 213/1998, privind regimul juridic al proprietatii publice). Izlazul comunal are regim de domeniu privat al localitatii si se supune, in aceste conditii, regulilor de drept comun.

Exista p speta identica in literatura de specialitate cand sa se RECONSTITUIE amplasamentul pe izlazul comunal _
Asta era si parerea mea:D

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Islaz comunal bukinst bukinst O sentinta irevocabila sispune retrocedarea unei suprafete de teren ce a apartinut autorilor nostri. In momentul de fata vechiul amplasament este considerat ... (vezi toată discuția)
Competenta: anularea titlului de proprietate Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu i intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: Pentru a solicita anularea unui titlu de proprietate eliberat de Comisia judeteana pentru ... (vezi toată discuția)