avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ISLAZ COMUNAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ISLAZ COMUNAL

O sentinta irevocabila sispune retrocedarea unei suprafete de teren ce a apartinut autorilor nostri. In momentul de fata vechiul amplasament este considerat islaz comunal si ni se spune ca acesta nu poate fi retrocedat. Alte terenuri nu sunt disponibile.
Intrebarea este daca islazul poate fi retrocedat aceasta suprafata fiin amplasamentul original ce ne/a apar'inut ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:26, 6 August 2009
Da ..poate fi retrocedat . Insa puteti sa le cereti teren in compensare !B-)
Este vorba de o hotarare definitiva si irevocabila.....iar respectivul teren poate sa fie retrocedat, in caz contrar, comisia de fond funciar trebuie sa va acorde teren in compesare.
Ati solicitat in scris sa va fie retrocedat si vi s-a raspuns ca nu este posibil?
2007_rozi a scris:

Este vorba de o hotarare definitiva si irevocabila.....iar respectivul teren poate sa fie retrocedat, in caz contrar, comisia de fond funciar trebuie sa va acorde teren in compesare.
Ati solicitat in scris sa va fie retrocedat si vi s-a raspuns ca nu este posibil?

Deocamdata s-a discutat verbal si mi s-a spus ca uzlazul comunal este domeniu public si nu poate fi retrocedat. Iar in rest nu mai sunt terenuri libere totul s-a dat la legea 18/91. Ati fi interesata doamna avocat sa luati aceasta speta ?
Sa va prezinte documentele cum acel teren a devenit proprietate publica. Este interesant ce o sa va prezinte sau ce o sa va zica.
Dumneavoastra aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pe care ei sunt obligati sa o respecte.
Nerespectarea acestei hotarari poate atrage raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Am de primit ca restituire prin hotarare judecatoreasca definitiva ... sevastianflorea sevastianflorea Am de primit ca restituire prin Hotarare judecatoreasca definitiva , irevocabila si cu titlu executoriu pe un alt amplasament decat cel ... (vezi toată discuția)
Legea 2472005 versus legea 18/1991 bukinst bukinst In conditiile Legii 247/2005 mi s/a reconstituit o suprafata de 10 ha teren arabil ca mostenitor. Terenul autorului a fost preluat la stat in baza Decretului ... (vezi toată discuția)