avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere ITM

Buna ziua,
Daca am facut plangere la ITM si s-a solutionat in favoarea angajatorului,desi eu am documente ca nu este adevarat ceea ce mi s-a sraspuns de la ITM cui pot face o sesizare mai departe?
Cel mai recent răspuns: ndianai , utilizator 17:25, 3 Ianuarie 2011
Va puteti adresa Inspectiei Muncii sau Ministerului Muncii.
Inspectiei Muncii din localitatea angajatorului sau din Bucuresti?
Sesizarea se afce in scris sau si on line?
Daca am cerut angajatorului prima de nastere cf CCMUN 2007-2010 iar in sesizarea pe care am facut-o la ITM pe langa anumite nereguli am cerut sa mi se spuna refuzul de a mi se acorda aceasta prima de nastere,motivul ITM-ului a fost ca la Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate nu este prevazut acest lucru.
Eu stiam ca,daca in Contractl Colectiv pe Unitate nu este prevazut acest lucru atunci se aplica CCMUN 2007-2010,nu este asa?
asa este! oricum consultati si un avocat ...
in principiu ceea ce a-ti cerut angajatorului presupun ca a-ti cerut in scris cu nr. de inregistrare, nu ?
Puteti sa actionati angajatorul in judecata. Fiind un litigiu de munca actiunea este scutita de taxa de timbru.
1. Inspectia muncii isi are sediul in Bucuresti. Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin :
Email: petitii@inspectiamuncii.ro

Fax: (021) 302 70 64

Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

2. Potrivit legii, contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.

3. Aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata. Termenul este de 6 luni de la data nasterii copilului. Actiunea se introduce la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu. Nu se achita taxe judiciare de timbru.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna mipa mipa Am lucrat ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav-deci angajatul unei primarii.La solicitarea angajatorului am cerut incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)