avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare parte teren dintr-o proprietate cumpărată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare parte teren dintr-o proprietate cumpărată cu credit imobiliar

Bună ziua.
Am cumpărat o casă cu teren de aproximativ 20000 mp prin credit imobiliar. Încă nu am terminat de rambursat creditul, dar aș dori să vând 10000 mp din acest teren. Se poate face acest lucru sau până nu se rambursează creditul în totalitate nu se poate vinde proprietatea sau parte din proprietate?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:38, 9 Ianuarie 2022
se poate face, cu acordul creditorului. asta insa presupune multa munca administrativa, timp, bani, refaceri de contracte, expertize, etc. asigurati-va de asistenta unui avocat specializat si de amabilitatea creditorului, apoi faceti-va calculele si daca merita....
nu, pt ca nu ridica ipoteca si nu va cumpara nimeni asa.
trebuie sa parcelati, dezmebrati si ridicata ipoteca.
Puteti lua avans daca nu mai aveti mult de plata, platiti, ridicati ipoteca si vindeti dupa ce dezmembrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul bancpost de a permite parcelarea terenului- are rost sa ma judec cu ei? bms bms Am o mare problema. Avand o agentie imobiliara, prieteni cu firme de constructii .. in 2008 am cumparat un teren. Situat in zona de case, intravilan, doar ca ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune teren ipotecat marianadamacus marianadamacus Buna ziua, Am o problema complicata, si nu stiu daca pot sa o rezolv in vreun fel.Am inscrise in CF suprafata de teren de 600 mp si o casa construita in 1995. ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri viitoare ContSters21743 ContSters21743 Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca ... (vezi toată discuția)