avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune teren ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune teren ipotecat

Buna ziua,
Am o problema complicata, si nu stiu daca pot sa o rezolv in vreun fel.Am inscrise in CF suprafata de teren de 600 mp si o casa construita in 1995. In 2007 am mai construit o casa, pe care am vandut-o unor cunoscuti, impreuna cu 200 mp teren,dar fara a incheia un contract de vanzare cumparare(intelegerea a fost ca ei sa suporte cheltuielile aferente vanzarii -notariat, cheltuielile cu intabularea casei, etc.).Aceasta casa are luarea in folosinta de la primarie, dar nu a fost intabulata. In anul 2008 am fost nevoiti sa luam un credit ipotecar, nu inainte de a ruga cumparatorii celeilalte case sa incheiem actul de vanzare cumparare( evident le-am spus ca suntem obligati sa luam creditul).Ne-au spus ca nu au bani, si ca nu e nici o problema daca luam credit. (Aveam intentia sa vindem si casa inscrisa in CF si sa rambursam creditul.)
Apoi a dat criza peste noi, si casele nu s-au mai vandut, si la ce pret se puteau vinde, nu puteam acoperii creditul.
Intrebari:
- daca se poate face ceva in aceasta situatie, pentru ca cei care au cumparat casa si cei 200 mp teren sa isi inscrie proprietatea in CF separat
- in ce conditii as putea sa vand diferenta de 400 mp teren si casa veche(acum prin vindere as putea acoperi creditul ramas).
- e posibil ca banca sa accepte modificarea ipotecii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marianadamacus , utilizator 11:28, 3 Februarie 2011
Cei 200mp pe care se afla casa noua fac parte din trupul de 600mp?
Orium ar fi sunteti legata de banca iar aceasta cu siguranta nu va fi de acord cu modificarea. Cam asta e practica de cand cu criza.
Puteti eventual sa faceti un antecontract si cu avansul sa va acoperiti creditul.Asta in cazul in care un eventual cumparator ar fi de acord.
Cei care au cumparat nu pot face intabularea pe numele lor direct. Acesta se va face pe numele dumneavoastra dupa care le veti vinde cu act autentic. Dar toate astea dupa ce scapati de ipoteca.

gasiti un cumparator si vindeti cu acordul bancii sau daca acesta nu are cash, va poate prelua creditul tot cu acordul bancii.
inteleg bine ca nu aveti proprietatea dezmembrata si ipoteca e si pe partea cumparata deja ?
Da, cei 200 mp fac parte din trupul de 600.
Nu, proprietatea nu e dezmembrata.
As putea sa fac un antecontract doar pe 400 mp si casa veche? Nu stiu exact ce inseamna un antecontract. Nu as vrea sa pun in pericol proprietatea celor cu 200 mp cumparati.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cf. extras de cf - pot vinde o parte din teren ? sau trebuie sa fac o dezmembrare ? cristiannegru cristiannegru - pe Extrasul de Carte unciara este scris: 1300 mp - din acte 600 mp - din masuratori. Am Titlu de Proprietate pe 1300 mp teren intravilan. Am fost pus ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata intr-un minicartier facut de un "developer" morris1973 morris1973 Buna dimineata, Am realizat recent ca am o mare problema. Am cumparat acum 9 luni o casa cu teren intr-un minicartier de 18 case. Suntem vreo 7 vecini. ... (vezi toată discuția)
Contract donatie 1/2 teren - probleme credit ipotecar MCornel MCornel Buna seara, As avea nevoie de cateva lamuriri daca se poate. In urma cu aproximativ o luna am aflat ca nu pot aduce la banca ca si garantie casa din cauza ... (vezi toată discuția)