avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract donatie 1/2 teren - probleme credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract donatie 1/2 teren - probleme credit ipotecar

Buna seara,
As avea nevoie de cateva lamuriri daca se poate. In urma cu aproximativ o luna am aflat ca nu pot aduce la banca ca si garantie casa din cauza unui contract de donatie a terenului. Terenul are 600 mp si a fost cumparat inainte de casatorie pe numele sotiei. Dupa, mi-a donat 1/2 din suprafata, urmand sa luam autorizatiile pentru constructie casa. Intabularea constructiei s-a facut doar pe mine. Acum urmeaza marea intrebare. Cum sa scap de acel contract de donatie. Daca as face dezmembrare a terenului in doua loturi de cate 300mp fiecare, unul cu constructia, iar celalalta parte de 300mp sa fie cea donate mie, ar rezolva problema ?Iar mai apoi sa fie luata garantie doar cei 300mp si constuctia? Dandu-se doua numere topo noi, pe noile carti funciare va mai aparea acel contract de donatie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:11, 25 Noiembrie 2013
Dezmembrarea este un act de adiminstare, sigur ca va apărea donatia . Cei de la banca sunt suspiciosi pt ca donatia intre soți este revocabila .
Si atunci nu ar fi nici o posibilitate? Ca am inteles ca nici o banca nu accepta cand e vorba de donatii. Dar dezlipire plus partaj ?
Mergeți si vorbiti întâi la Banca pt ca ei or sa va acorde creditul. Spuneti le ca doriți sa dezmembrati terenul si apoi sa faceti un partaj in timpul casatoriei.
Donaţi cota de 1/2 parte din teren soţiei. Veţi rămîne cu dreptul de proprietate asupra casei şi cu dreptul de superficie pe teren. După aceea, soţia vă vinde terenul, astfel încît veţi avea în proprietate şi casa şi terenul.

Sau, divorţaţi, faceţi partajul, soţia vă cedează cota ei de teren, deveniţi proprietar pe teren şi construcţie. După care, vă recăsătoriţi.

Sau nu :duh:
Prea costisitor.....cred ca partaj in timpul casatoriei este Mai simplu.

Alte discuții în legătură

Divort,probleme la partaj,despagubiri,donatie crissy86 crissy86 buna ziua daca se poate as vrea sa aud si parerea dumnevoastra privind urmatoarea problema fratele meu se afla intr un proces de divort cu sotia lui care ... (vezi toată discuția)
Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)
Probleme in donatie tata-fiu, vreo posibilitate de anulare?? cristina.l cristina.l Buna ziua Am si eu niste mari nelamuriri legata de urmatoarea problema, va rog si sper sa mi dati niste solutii sau cel putin informatiile necesare legate de ... (vezi toată discuția)