avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Clarificàri vechime conform OUG 100/2008..In ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Clarificàri vechime conform OUG 100/2008..In primul rind

In primul rind =D> pentru site-ul vostru si pentru toate explicatiile pe care le dati din dorinta de a ajuta pe cei care au neclaritàti intr-o ramurà atit de dificilà cum este legislatia .Dacà-mi este permis un alt =D> d.nei Gabriela Pintea care m-auimit cu profesionalitatea si concreteta ràspunsurilor sale!Cu speranta cà acest lucru se va intimpla si dupà iesirea noii legi a pensiilor eu indràznesc de acum sà-mi fac o idee cit mai clarà asupra vechimii mele mai precis:
Sint un bàrbat ,nàscut in 19.12.1956;
Din septembrie 1975 si pinà in iunie 1990(in aceastà perioadà este inclus si stagiul militar de 1 an si 4 luni)am lucrat in Romania.
Actualmente lucrez din 1993 intr-o tarà UE (cu care Romania are acord bilateral pentru asiguràrile sociale);
Din perioada lucratà in tarà 10 ani si 3 luni am lucrat la ; 5ani si 1 lunà la IUGC Basarabi(Canalul Dunàre -Marea Neagrà) dupà care prin transfer 11a alti 5 ani si 2 luni la Aeroportul International Buc.-Otopeni.Amindoua intreprinderile erau in grupa 1, as dori sà stiu dacà pentru acesti 10 ani si 3 luni beneficiez de vreo reducere a virstei de pensionare si in caz afirmativ de cit este aceastà reducere?
Stiu cà stagiul total de cotizare este de 35 de ani pentru bàrbati,dar as fi vrut sà stiu dacà beneficiez sau nu de vreo reducere pentru acei anii de grupa 1.
Và multumesc anticipat,ràmin in asteptarea unui ràspuns ,nu inainte de a và ura un an SPECIAL deoarece il meritati din plin ,fiind putini cei care cheltuiesc din timpul lor pentru a ajuta Gratis pe altii .=D>
Cel mai recent răspuns: Asteroma , utilizator 09:57, 18 Ianuarie 2010
Sint doua posibilitati: ori a-ti gresit raspunsul ,ori a-ti vrut sa ma puneti la o proba de perspicacitate??? Oricum eu lucrez intr-o tara din UE cu care Romania are acord bilateral de aceea am intrebat daca vechimea de aici nu va fi acumulata alaturi de cei 15 ani lucrati in tara????
Oricum va doresc un sfirsit de saptamina senin si ......odihnitor !!:D
Aveti dreptate. Am retinut ca lucrati in SUA si nu am mai verificat.
Evident ca, in aceasta situatie, anii lucrati in acel stat si pentru care s-au achitat contributiile vor fi avuti in vedere la acordarea drepturilor de pensie. Ma indoiesc ca se va modifica ceva in viitoarea lege referitoare la pensii in legatura cu acest aspect.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Un inceput mai bun de saptamina nu puteam sa am,astea sint vesti linistitoare.
Va multumesc pentru precizarea facuta si va urez mult succes si dumneavoastra.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? alexandra1308 alexandra1308 Buna seara! Sunt nascut la data de 23.04.1959, si lucrez la CFR din luna februarie 1978, pana in prezent, cu intreruperea activitatii in perioada iunie 1979 - ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona? tania63 tania63 barbat nascut pe 4oct 1950 salariat din 1966 si in prezent -2 ani de armata in aceasta perioada. din 1966 pana in 2001 salariat in grupa1 de munca. cand se ... (vezi toată discuția)
Pensionari cafelute cafelute sunt nascut in februarie 1960, un stagiu de munca de 31ani si 2 luni din care 19 ani 6 luni si15 zile in grupa1-100% se poate iesi la pensie limita de ... (vezi toată discuția)