avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concret ce înseamnă ”primele de asigurare de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concret ce înseamnă ”primele de asigurare de sănătate beneficiază ...

Concret ce înseamnă ”primele de asigurare de sănătate beneficiază de avantaje fiscale până în limita a 400 de Euro pe an fiscal pentru fiecare angajat ?”
Am salar brut de 4000 lei , și lunar câștig cca 2200 lei + tichetele de masă.
Am citit că dacă închei o asigurare de sănătate atunci beneficiez de avantaje fiscale, dar nu s-a explicat cum.
Practic : cei 400 euro cu un curs de 4,85 lei , lunar îmi dă avantaj cca.160 lei. Polița de asigurare ar fi 140 lei pe lună. Întrebarea este : atunci acea poliță este acoperit din impozitul pe venit, sau trebuie să plătesc acea 140 de lei și faptic acea deducere( avantaj fiscal) este altceva ?
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
silster, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:20, 9 Ianuarie 2022
Pe lângă salariu mai puteți cheltui încă 400 euro pe an pentru fiecare dintre angajați. Nu se scade direct din impozit ci este cheltuială (micșorează venitul impozabil).
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea asigurarii de sanatate din impozit Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Care este legislatia si exact care articol din lege se refera la faptul ca daca fac o asigurare de sanatate , pot sa cer de la angajator deducerea ... (vezi toată discuția)
Pensii facultative - venit salarial cdcd cdcd Buna ziua, La o firma angajatorul plateste pt angajati pensie facultativa. In luna decembrie se depaseste suma de 400 de euro/salariat. Suma care depaseste ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu beta88 beta88 Buna seara as dori si eu o informatie la salariul urmator cum se calculeaza netul: Ore lucrate 160 ore:1719 lei Ore noapte 25% 56 ore:150 lei Ore 100% 16 ... (vezi toată discuția)