Pot sa solicit in instanta obligarea medicului la acordarea tratamentului?
Buna ziua,
Daca ma intalnesc cu refuzul medicului de a prescrie un tratament pt o boala deja diagnosticata, cu acte.
Precizez ca nu pot obtine medicamentele decat pe baza de prescriptie.
Insa medicul ar considera ca problema nu este suficient de serioasa...
Pot in aceasta situatie sa chem in judecata cabinetul/spitalul pt obligarea la prescrierea tratamentului??
Precizez ca specialitatea este endocrinologie si nu se poate opune nicio clauza de constiinta.
Poate fi litigiu de contencios administrativ sau ordonanta presedintiala?!
romascanu
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Schimbați medicul până veți găsi unul suficient de (să nu-i zic cum) care să vă prescrie ce vreți dvs.
Și chiar, dvs. de unde știți ce trebuie să prescrie? V-ați informat de la doctor Google? Eu v-aș trimite să luați a doua opinie de la Facebook.
Multumesc pt amabilitate si... ironie :)
Retin ca suntem pe un topic juridic, nu medical !
Intrebarea se refera la practica judiciara in privinta mijloacelor procedurale civile adecvate, daca se aplica contenciosul administrativ, considerand ca medicul furnizeaza un serviciu de interes public... sau dreptul comun, eventual daca exista alta legislatie speciala incidenta.
Eventual imi puteti prescrie chiar dvs. :)
Cumpararea pe internet
SERGlU
Buna ziua. Am gasit un site, care spune ca are spre vanzare medicamente pentru cresterea in inaltime. Cu totul ca am fost la un endocrinolog si mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)