avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debarasare mobila si lucruri ramase de la fostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debarasare mobila si lucruri ramase de la fostul proprietar

Buna ziua,

Am cumparat un apartament si prin contract proprietarul a avut la dispozitie un termen de 45 zile pentru a il elibera de bunuri mobile. Cele 45 de zile au trecut, nu il mai gasesc la telefon, nu raspunde la mesaje.

Avand in vedere ca am access in apartament (am cheile date de proprietar) pot sa debarasez eu mobila ramasa si lucrurile sale ramase (haine, carti, diverse) sau exista un risc din punct de vedere legal?
Mentionez ca vreau sa fac debarasarea cu o firma cu atestat de colectare deseuri si toate lucrurile sale ramase vor fi duse la deseuri / groapa de gunoi.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile la intrebare,
Seb
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indicat ar fi sa i faceti o notificare pe care sa i o transmiteți prin posta,mail in care fixati un termen, o ora in care sa vina sa isi ridice lucrurile in caz contrar urmand sa le aruncati.Nu e rau sa va ,,acoperiti "in acest mod pt a evita complicatii ulterioare.Eventual faceti cateeva poze cu bunurile,un proces verbal cu ce bunuri au ramas.ca sa nu sustina ca a avut 100 de monede de aur in canapea .Stiu ca pare complicat dar cand o sa vedeti cate am vazut noi ca av o sa intelegeti ca viata bate cu mult filmul.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc pentru raspuns, o sa fac poze si o sa inventariez bunurile ramase intr-un proces verbal. L-am instiintat deja printr-un mesaj sms, ii voi trimite si prin posta.

Temerea mea e ca ma poate actiona in instanta pentru a imi pretinde plata unor despagubiri pentru bunurile sale depozitate in apartamentul meu dar nu cred ca are sanse de succes intrucat termenul de eliberare al apartamentului a expirat deja nu?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sanse nu are dar va poate sicana cu plangeri.penale etc.Există si varianta in care a abandonat pur si simplu lucrurile ca sa nu mai plateasca transport,depozitare etc..
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un inventar al lucrurilor semnat si de doi martori oculari.Trimiteti o notificare prin care il instiintati sa se prezinte la o data ulterioara fixind ora intilnirii pentru a veni sa-si ridice lucrurile.Puteti trimite notificarea prin AR cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc caz in care costa mai mult.Daca nu se prezinta la data stabilita depozitati lucrurile intr-un loc uscat si ferit de intemperii.Asa procedeaza executorii judecatoresti in cazul executarilor silite imobiliare.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util


Florin Cornea a scris:

.....Daca nu se prezinta la data stabilita depozitati lucrurile intr-un loc uscat si ferit de intemperii......


...Pe banii cui?
Adica fostul proprietar si-a abandonat niste bunuri, si pentru ca s-ar putea sa vina peste 10 ani sa le reclame, eu trebuie sa platesc un depozit "cu conditii" in care sa ii tin proprietatea?