avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatia angajatului in cazul schimbarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatia angajatului in cazul schimbarii administratorului firmei

Buna seara. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. La societatea unde lucrez a fost numit un nou administrator. Precedentul si-a dat demisia, iar astazi a dat in primire gestiunea noului administrator, care ne-a convocat maine pe toti la o sedinta. Presupun ca va impune noi reguli in firma, in scopul de a scapa cat mai rapid de vechii angajati pentru a-si aduce echipa proprie. Problema mare este ca la noi la firma nu s-au mai platit contributiile de cel putin un an de zile. Intrebarea mea este ce pozitie sa adopt in conditiile in care noile cerinte ale directorului nu-mi vor conveni. Sigur ca nu mai pot pretinde atunci salarii compensatorii, dar doresc sa mi se plateasca contributiile la zi si sa mi se plateasca sporul de vechime pe ultimii 3 ani, asa cum prevede contractul colectiv de munca la nivel de ramura. Asadar, daca imi dau demisia in ce mod pot pretinde plata contributiilor (mie mi s-au retinut cotele aferente din salariu, dar banii nu au fost virati nici la casa de pensii, nici la cea de sanatate, nici la somaj) si a sporului de vechime pe ultimii trei ani? Si prin ce modalitate) Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:05, 12 Ianuarie 2010
art. 280 Codul muncii: nedepunerea de catre angajator , in termen de 15 zile, in conturile stabilite, a sumelor incasate de la salariati cu titlul de contributie datorata catre sistemul public de asigurari sociale, catre bugetul asigurarilor pentru somaj ori catre bugetul asigurarilor sociale de sanatate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Aveti in vedere faptul ca daca este asa dupa cum spuneti si aceste dari nu au fost varsate de mai bine de 1 an reprezinta infractiune continuata.
Da, asa este, insa problema mea este cine poarta aceasta responsabilitate in situatia schimbarii administratorului si cum le pot impune eu sa-mi plateasca atat darile catre stat, cat si sporul de vechime in cazul in care doresc sa-mi dau demisia si cui ii pot revendica aceste plati? Noului administrator, care este de 2 zile la firma? Exista riscul pentru mine sa plec prin demisie si sa raman cu contributiile neachitate? Iar in privinta sporului de vechime ce pot face? Nu a fost platit la nimeni, insa este prevazul prin contractul colectiv la nivel de ramura. Multumesc.
dvs, aveti c.i.m. cu firma ( persoana juridica )!deci nu cu administratorul
in cazul in care nu vi se achita drepturile salariale puteti, pentru inceput, sa sesizati i.t.m.
A sesizat cineva ITM-ul, a venit o amenda si nu s-a rezolvat nimic. ITM-ul nu-i poate obliga sa plateasca.
consultati un avocat si actionati firma in instanta .
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot primi indemnizatia de somaj Ellami Ellami Buna ziua, fostul meu angajator nu a platit darile la somaj, astfel incat eu nu pot primi indemnizatia de somaj, cineva mi-a spus ca angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Intarzieri salariale, neplata contributiei la somaj, pensii cas Linda Linda Sotul meu si colegii sai sunt in urmatoarea situatie: Au fost angajati cativa ani pe o anumita firma, in toata aceasta perioada angajatorul a achitat ... (vezi toată discuția)
Societate cu datorii Velvet.Hd Velvet.Hd Buna ziua, lucrez la o societate cu multe datorii( am aflat doar acum,de curand) la stat precum si la alti furnizori.Ce se intampla cu noi,salariatii,daca ... (vezi toată discuția)