avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articol 243. Buna seara, Am cumparat de la o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articol 243. Buna seara, Am cumparat de la o persoana o masina. Pentru tranzactie, ...

Buna seara,
Am cumparat de la o persoana o masina. Pentru tranzactie, am folosit transfer de bani in cont bancar, numai ca in momentul efectuării transferului, aplicatia bancii s-a blocat (eroare). Atunci am incercat de pe un alt cont bancar si am reusit. Insa problema este ca si prima incercare a mers si banii au fost transferati vanzatorului de 2 ori aceeasi suma. Cand l-am sunat ne-a spus ca nu a bagat de seama si el deja a cumparat o alta masina spre vanzare, ne restituie banii dupa vanzarea acesteia. Pana acum am primit doar o mica parte din bani ( motivand ca inca nu a vandut masina s.a.m.d…
De vreo saptamana nu mai raspunde la telefon, nici la mesaje ( ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum).
Intrebarea mea este daca acest caz ar putea intra in articolul 243- insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor?
In caz contrar, ar fi vreo solutie, dat fiind faptul ca am toate conversatiile unde se explica, plus o parte din transferurile de bani deja efectuate?

Multumesc
Bună ziua.

Puteți formula o astfel de plângere, întemeiată pe dispozițiile art. 243 Cod Penal, însă, în paralel, puteți formula o acțiune pentru recuperarea sumei, întemeiată pe îmbogățirea fără justă cauză, cu o prealabilă notificare a acestuia.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
Insusire de bani necuveniti sau nu? stefana123 stefana123 Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema...clientul x se prezinta la casieria unei banci pt. a depune o suma de bani in contul personal. ... (vezi toată discuția)
Plată cont iban eronat, încasare necuvenită Whybal Whybal Plată cont IBAN eronat, încasare necuvenită Am cumpărat un produs iar ulterior l-am returnat. In momentul în care am dat IBAN-ul , nu știu cum de am ... (vezi toată discuția)