avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articol 243. Buna seara, Am cumparat de la o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articol 243. Buna seara, Am cumparat de la o persoana o masina. Pentru tranzactie, ...

Buna seara,
Am cumparat de la o persoana o masina. Pentru tranzactie, am folosit transfer de bani in cont bancar, numai ca in momentul efectuării transferului, aplicatia bancii s-a blocat (eroare). Atunci am incercat de pe un alt cont bancar si am reusit. Insa problema este ca si prima incercare a mers si banii au fost transferati vanzatorului de 2 ori aceeasi suma. Cand l-am sunat ne-a spus ca nu a bagat de seama si el deja a cumparat o alta masina spre vanzare, ne restituie banii dupa vanzarea acesteia. Pana acum am primit doar o mica parte din bani ( motivand ca inca nu a vandut masina s.a.m.d…
De vreo saptamana nu mai raspunde la telefon, nici la mesaje ( ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum).
Intrebarea mea este daca acest caz ar putea intra in articolul 243- insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor?
In caz contrar, ar fi vreo solutie, dat fiind faptul ca am toate conversatiile unde se explica, plus o parte din transferurile de bani deja efectuate?

Multumesc
Bună ziua.

Puteți formula o astfel de plângere, întemeiată pe dispozițiile art. 243 Cod Penal, însă, în paralel, puteți formula o acțiune pentru recuperarea sumei, întemeiată pe îmbogățirea fără justă cauză, cu o prealabilă notificare a acestuia.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum câteva zile am retras o suma de bani de la o ... alexandre02719 alexandre02719 Buna ziua, Acum câteva zile am retras o suma de bani de la o agenție de pariuri prin metoda “CARD DIRECT”. Este o metoda mai rapida, diferită de ... (vezi toată discuția)
Insusire de bani necuveniti sau nu? stefana123 stefana123 Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema...clientul x se prezinta la casieria unei banci pt. a depune o suma de bani in contul personal. ... (vezi toată discuția)