Buna seara! Sunt intr-o situatie oarecum delicata, intr-un proces de partaj de pe urma tatei. Momentan sunt in proces de mediere cu cealalta parte, urmand probabil sa se amane termenul pana cand/daca
vom ajunge la o concluzie. Sotia supravietuitoare este foarte reticenta sa imparta orice, iar abia acum, dupa doua luni, a acceptat sa-mi permita sa inchiriez unul dintre imobile (a carui folosinta mi-a predat-o inainte), cu conditia ca eu sa renunt la capatul de cerere privind lipsa de folosinta. Intrebarea mea este ce acte am de redactat si ce lacune pot exista pe care ea le-ar putea exploata? Trebuie sa semneze si ea contractul de inchiriere? Poate refuza un chirias potential fara motive concrete iar eu sa raman cu ochii in soare fara lipsa de folosinta?
romascanu
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
A acceptat să ... ce? Să vă permită să faceți ceea ce depinde (și) de voința ei. Fain.
Și cu privire la restul pretențiilor? Stingeți litigiul (prin concesii sau renunțări reciproce) ori ... doar vă aflați în treabă, pe bucăți (mai puțin relevante) și vă rămân vreo „enșpe” ani de proces pentru ceea ce contează? (esențialul fiind ...partajul, dacă nu-l pierdeți din vedere)
Ar fi preferabil să aveți un avocat chiar și în această fază. Știu, le stăm ca sarea pe rană unora dintre mediatori.
Dar este imporatnt să aveți și perspectiva unui profesionist, să știți ce (puteți să) vreți, care e minimul acceptabil etc.
Divort
Anirodaxi
Cum ma sfatuiti sa incep procedurile de divort de un sot récalcitrant pana la periculos, violent fizica si verbal si cu care nu pot avea un dialog.
Avem si ... (vezi toată discuția)