avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cartea mea de identitate a expirat anul trecut, adică ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cartea mea de identitate a expirat anul trecut, adică în august ...

Cartea mea de identitate a expirat anul trecut, adică în august 2021.. Am un cont și un card la o bancă din România. Zilele trecute mi s-a cerut să-mi actualizez datele personale. Mi s-a pus în vedere că dacă nu îmi fac o carte de identitate nouă îmi vor bloca cardul și contul. Eu știam că cartea de identitate rămâne valabilă pe perioada stării de alertă plus încă 6 luni. Aș vrea să știu dacă sunt până la urmă obligat să-mi schimb cartea de identitate pentru a nu avea probleme cu virarea salariului pe card?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:36, 11 Ianuarie 2022
Le puteti raspunde cu un mail de forma:
In conformitate cu prevederile legii 55/2020, art. 4, alin. 5 va inselati.
"(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.".

Consultati-va juristul si reveniti cu un raspuns.

O zi frumoasa!

Vedeti ce va raspund...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata stare de alerta alex5 alex5 Buna ziua, cartile de identitate expirate in intervalul Sept- Nov 2020 sunt inca valabile ? tinand cont ca suntem in stare de alerta ? de exemplu pot fi ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant expirata! dumitruRO dumitruRO Buna seara! Am viza de flotant expirata din luna august 2021. In 15 martie 2022 am primit sanctiune contraventionala pentru ca nu mi-am actualizat datele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog să imi spuneti daca in starea de alerta schimbarea ... Boulescu Boulescu Buna ziua. Va rog să imi spuneti daca in starea de alerta schimbarea cartii de identitate se amana cu 90 de zile. Multumesc! (vezi toată discuția)