avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Va rog să imi spuneti daca in starea de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Va rog să imi spuneti daca in starea de alerta schimbarea ...

Buna ziua. Va rog să imi spuneti daca in starea de alerta schimbarea cartii de identitate se amana cu 90 de zile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Boulescu , utilizator 18:47, 9 Decembrie 2021
Bună ziua!

Pe perioada stării de alertă, se prelungește valabilitatea cărții de identitate. Acest lucru e posibil fiindcă, așa cum stabilește Legea 55/2020, “Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”.

Dispozițiile menționate au fost menținute până în prezent. Atenție, nu se amână schimbarea cărții de identitate, ci se prelungește valabilitatea celei vechi, având la dispoziție un interval mai lung de timp să faceți demersuri pentru eliberarea noii cărți de identitate.
Vă multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata stare de alerta alex5 alex5 Buna ziua, cartile de identitate expirate in intervalul Sept- Nov 2020 sunt inca valabile ? tinand cont ca suntem in stare de alerta ? de exemplu pot fi ... (vezi toată discuția)
Cartea mea de identitate a expirat anul trecut, adică în august ... Ioanpreda Ioanpreda Cartea mea de identitate a expirat anul trecut, adică în august 2021.. Am un cont și un card la o bancă din România. Zilele trecute mi s-a cerut să-mi ... (vezi toată discuția)
Persoană cu ci expirată în revisal? a21alex a21alex Bună ziua, o persoană cu cartea de identitate expirată, ce dorește a se angaja, poate fi introdusă în REVISAL?! Noi fiind pe mai departe în stare de ... (vezi toată discuția)