avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Baroul Avocatilor nu raspunde
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Baroul Avocatilor nu raspunde

Am o situatie mai speciala si nu stiu din care capat sa o iau.

Republica Cipru.
Am avut un caz civil acolo (in calitate de reclamant), am angajat un avocat. Acesta a actionat si a avut un comportament contrar regulilor de conduita si profesionalism al avocatilor si astfel mi-a cauzat si un prejudiciu material. L-am concediat si am depus o plangere impotriva lui la Baroul Avocatilor. Plangerea a fost inregistrata, avocatul a depus "intimpinarea" sa, iar eu am "raspuns la intimpinare".
Au trecut peste 6 luni de atunci si nu am nicio informatie despre caz (plangerea mea), desi l-am escalat de mai multe ori.
Accesul online la legislatia locala este practic zero, nu pot vedea termenii legali in care Baroul trebuie sa actioneze, iar avocatii localnici refuza sa colaboreze cu mine avand in vedere ca merge vorba despre Baroul Avocatilor si lipsa actiunii acestora.
___
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept un raspuns de la Barou oricat nu ar dura acesta? Exista vreo organizatie EU unde as putea raporta inactivitatea acestora?
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
Cosdoro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosdoro , utilizator 21:51, 11 Ianuarie 2022
Nu avem cum sa cunoastem legislatia altor state chiar daca se refera la legile de organizare a profesiei de avocat.Cautati av roman care profeseaza in Cipru(daca exista),reveniti cu sesizari in scris la Baroul respectiv,eventual la Ministerul Judtitiei si Ombudsmanul /Avocatul Poporului din Cipru cat si la Ambasada Romaniei.Exista o afiliere a organismelor naționale de av la nivel international dar este strict organizational,nu puteti face sesizari.Ca o precizare nu ati concediat av deoarece nu era angajatul dvs ci ati renuntat la colaborare sau ati reziliat contractul,e o diferenta de nuante....
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
........

Va multumesc pt sugestii. La Ambasada Ro chiar nu m-am gandit, dar este o optiune buna suplimentara.
Cosdoro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Obligatii ce revin av.poporului in cazul violarii art.3 din conventie caroll caroll Buna ziua.Am sesizat Avocatul Poporului in legatura cu incalcarea art.3 al Conventiei Drepturilor Omului,respectiv supunerea la rele tramente de catre ... (vezi toată discuția)
Obligatiile avocatului si drepturile clientului danutel9 danutel9 Am incheiat, cu un avocat un contract de redactare apel + reprezentare in Instanta . Onorariul a fost achitat in intregime, insa avocatul: ... (vezi toată discuția)