avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista urmatoare sutuatie:Este o familie tata ,mama cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista urmatoare sutuatie:Este o familie tata ,mama cu patru ...

Exista urmatoare sutuatie:Este o familie tata ,mama cu patru copii.In anul 2015 a murit mama .In anul 2018 are loc succesiunea de mostenire al mamei. Fiecare copil primeste 3/32 parte iar tata primeste 20/32 parte.In anul 2019 luna aprilie se incheie act notarial Contract de Intretinere in favoarea lui unui copil 1. Cota partea al tatalui 20/32 este intabulat in numele copilul 1.In anul 2019 luna noiembrie incheie un act notarial Contract de imprumut cu garantie imobiliara valoare 10150 euro asupra cotei 23/32 parte din imobil portiunea copil 1.La toamna anului 2020 tatal vrea sa -si schimbe (sa refaca Contractul de intretinere) ,mentionez ca nu stie de contract de imprumut.Inainte de schimbare tatal moare in luna decembrie 2020.Ceilalti copii sunt sedati in strainatate nu a putut sa vina din cauza pandemiei acasa.In 2021 doi copil din trei inainteaza o plangere cu avocat inpotriva copilul 1 : nu recunosc contractul de intretinere fiind nu trebuie de intretinut tatal.Intrebare ce sanse au sa-si recapata cota parte de mostenire al tatal lor?
Cel mai recent răspuns: LaszloF , utilizator 20:10, 11 Ianuarie 2022
Depinde,noi nu putem sa ghicim situatia dvs, ce s -a intamplat in realitate,cum a fost formulata actiunea ,cum a fost formulat contractul etc.Raspunsul il primiti mergand cu actele la un avocat.Teoretic ar trebui sa faca dovada ca fratele nu a prestat intretinerea datorata pt a avea sanse...
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am uitat sa scriu ca copilul 1 are o datorie peste 50000 euro de aceea are nevoie de imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe un extras de carte funciara apare la la partea ii -proprietari ... Claude701 Claude701 Pe un extras de carte funciara apare la la PARTEA II -Proprietari si acte 46016/15/05/2016: B3 Intabulare cu drept de proprietate dobândit prin succesiune ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)