avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Informații ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Informații ANAF

Bună seara.

Sunt persoana fizica fara venit, însă la emiterea unei Adeverințe de venit de la ANAF apar cu 1 leu încasări.
Nu este suma mare dar nu înțeleg de ce apare în acel tabel scris
Declarație informatica 205 depusa in 26.02.2021.
Categoria de venit -venituri din dobânzi
Tip venit - realizat
Venit brut -1 leu
Venit impozabil -1 leu
Impozit venit- 0 lei
Dețin un card bancar ing pe care încasez alocațiile celor 2 copii și după caz daca se încadrează bursă școlară a unuia dintre ei.
Cardul are opțiunea de Cont de economii - unde transfer o parte din bani când și când. Având optiunea de ai transfera între conturi când este nevoie și rămân în până fara a se pierde dobânda, care a ajuns la 6.20 lei de atunci și până astăzi.
Întrebarea este cine a depus aceea declarație,205?
Sau, am de plata ceva conform adeverinței.
De la ANAF doamna mi-a spus f expeditiv că e dividende de la Muntenia ( a specificat clar asta) și că sa nu-mi fac griji, dar eu nu dețin acțiuni.
O alta, că ar fi de la vreo bancă, deaceea detaliile mele referitoare la card.
Deci ce am de făcut dacă cei de la ANAF nu m-au ajutat .....



Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: NicPitesti , utilizator 23:25, 9 August 2022
Daca ai un cont bancar care iti da dobanda - fie ca e dobanda de cont curent, fie ca e de economii, sau orice fel de dobanda de la banca, - dobanda e venit impozabil, care e retinut la sursa de catre banca, si platit la ANAF.

Deci banca depunde declaratia 205, in care zice, Ramoida a facut 10 lei din dobanda, dar i am retinut noi 1 lei impozitul pe dobanda si l-am platit automat la stat. (impozitul pe dobanda e 10%)

Tu nu trebuie sa faci nimic, nici sa depui nici o declaratie, nici sa platesti vreun impozit, ca e deja platit de banca.

Doar in cazul in care venitul din dobanda ajunge foarte mare, peste 12 salarii medii intr-un an (sau peste 6 salarii medii de la anul), atunci va trebui sa platesti asigurarea de sanatate, dar presupun ca nu o sa fie cazul in curand, ca asta inseamna o suma foarte mare in banca ca sa generezi atatia bani din dobanzi.

Aia dividende de la Muntenia, habar nu am ce inseamna, si mai ales, daca nu detii actiuni, nu prea ai cum sa primesti dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu dividende si venituri din dobanzi pentru subventie caldura Alin_122 Alin_122 Buna ziua, Am o mare problema si am nevoie de ajutorul vostru. Bunica mea \\"pensionara cu o pensie de ~450RON\\" si cu fratele meu \\"Student\\", au ... (vezi toată discuția)
Formular 205 @bogdan @bogdan anul trecut am primit de la banca o dobanda de 0.60 - 0.80 lei, la contul curent, la aceasta s-a retinut impozitul la sursa (16% din suma). Anul acesta trebuie ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata anaf 15mark 15mark buna ziua o lamurire cine poate pentru urmatorul caz din 2011 nu mai am venituri din salariu dar am un cont in banca si nu am platit cass sa inteleg ... (vezi toată discuția)