avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere CEDO în caz de cercetare penală incorectă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere CEDO în caz de cercetare penală incorectă

Cerere CEDO în caz de cercetare penală incorectă

Dacă am făcut o plângere penală împotriva altei persoane (fals intelectual, abuz în serviciu etc.), iar procurorii și judecătorul au decis clasarea cauzei fără să ia în considerare probele și aducând argumente juridice incomplete/sofistice, mă pot adresa CEDO?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
, utilizator
Cel mai recent răspuns: , utilizator 10:27, 13 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va adresati fara mari sperante de a fi admisa,un procent enorm din cauze sunt respinse ca informe iar restul de cateva procente se solutioneaza in ani.Mai mult decat atat sunt termene,cai de atac interne care trebuiau epuizate,vazut ce artivol din Conventie credeti ca a fost incalcat etc.Din punctul meu de vedere sanse de 4 sau 5%
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc!

Păi odată ce judecătorul de cameră a admis ordonanța de clasare a prim-procurorului, s-au cam epuizat căile de atac, bănuiesc.

Articolul încălcat ar fi cel al dreptului la un proces echitabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare plangere la cedo florin_stanciu florin_stanciu In data de 19 ianuarie 2012, am facut apel la Curtea de apel Alba Iulia; Curtea a solutionat ca fiind nefondat apelul. Considerandu-ma nedreptatit, in ce ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo lawfull lawfull Buna ziua Stie cineva, este posibil sa sesizez CEDO desi nu am o hotarare interna definitiva ? Este vorba de o incalcare a unor drepturi aparate de ... (vezi toată discuția)
Cedo si noile reglemetari de urgentare a proceselor SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am citit nu demult un topic care mi s-a părut fff interesant, pe care am uitat sa îl salvez și pe care nu am reușit sa îl regăsesc privind faptul ... (vezi toată discuția)