avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere la CEDO

Buna ziua

Stie cineva, este posibil sa sesizez CEDO desi nu am o hotarare interna definitiva ?
Este vorba de o incalcare a unor drepturi aparate de Conventie, care au fost incalcate prin comiterea unor infractiuni, iar procurorii, in speta procurorul general adjunct al parchetului general, desi a cunoscut existenta acestor infractiuni in momentele imediat urmatoare comiterii lor, nu s-a autosesizat si nu a efectuat urmarire penala
Precizez ca este vorba de infractiuni entru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu
Am in vedere cazul Frumusanu Crainiceanu, unde, desi nu a existat hotarare definitiva, plangerea a fost admisa
Orice precizare sau trimitere relevanta este binevenita

Multumesc
Stimat forumist,

În principiu, CEDO nu se poata sesiza înainte de epuizarea recursului - calea eficientă de atac, potrivit jurisprudenței CEDO, în cazul României.

Excepția sesizării CEDO înainte de epuizarea căilor de atac o reprezintă situația în care nu există o speranță de a remedia soluția pe plan intern, în mod real, dar la noi în țară, aceste cazuri sunt puține. Ca exemplu, inutilitatea epuizării unei căi de atac o regăsim în cazurile violării Art. 3 al Convenției în ceea ce privește condițiile materiale de detenție (nu medicale).

Pentru a vedea considerațiile CEDO în privința epuizării căilor de atac, vedeți Cauza Aksoy contra Turciei.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii detentie vladcoroiu vladcoroiu conform carui regulament se poate verifica conditiile de detentie din penetenciarele din Romania ,intrebare : cat este minim necesar in spatiul de cazare ... (vezi toată discuția)
Cedo aurel1967 aurel1967 Buna! Cunosc ca este necesar sa trec prin toate instantele republicii,sint din Moldova,dar in cazul cind organele din republica nu au de gind sa-mi raspunda la ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)