avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, daca ma prezint la un notar, de pe raza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, daca ma prezint la un notar, de pe raza de domiciliu ...

Buna seara,
daca ma prezint la un notar, de pe raza de domiciliu al tatalui meu decedat, se poate afla daca acesta a instrainat catre un tert, cota parte dintr-un imobil si ce tip de act a fost intocmit sau trebuie neaparat sa deschid succesiunea ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:07, 12 Ianuarie 2022
Buna seara, puteti si personal sa depuneti o cerere la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a afla aceasta informatie, dar puteti apela si la un notar care sa efectueze aceste demersuri.
Nu aveți cum sa aflați asa ceva, pentru ca este o operațiune din categoria "acul în carul cu fân".
Încheierea contractelor de vânzare nu are legătură cu competenta teritorială. Orice imobil din România poate fi vândut printr-un contract întocmit la orice notar din România.
Nu exista o evidenta la nivel național a vânzărilor pe care le face o persoană în timpul vieții.
Cel mult puteți incerca la Biroul de Carte Funciara din localitatea respectiva, dar pentru asta trebuie sa le comunicați numărul cadastral al imobilului.
Sau la Primarie, verificând rolul fiscal al tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul proprietar-cum aflu? ch_mi ch_mi Cum aflu cine este proprietarul unei case? Pe scurt: tatal meu a decedat si concubina lui sustine ca i-a facut acte pe casa\'\'\' pe patul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare b.stefan78 b.stefan78 Am facut la notar succesiunea pentru un teren,am primit de la el si actele. Intrebarea mea ar fi :ce urmeaza dupa aceea? cum e cu intabularea? cine o face? ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)