În ce condiții poate instanța să decidă nulificarea unui contract de vanzare garsonieră în condiții asemănătoare cu cele oferite de dezvotatori?
Bună ziua,
Vreau să vand o garsonieră cu 39000 de euro, 15000 de euro avans și 24000 de euro în rate lunare de minimum 200 de euro. Acte la notar, cumpărătorul a luat la cunoștință de vicii, eu iau certificat de la INML în baza caruia sunt declarat apt psihic. Vreau să specific în contract faptul că dacă nu platește 6 luni consecutive cumpărătorul sau dacă acumulează o sumă restantă de 2000 de euro, pierde toți banii achitați. Vreau să întreb în primul rand dacă este legal și în al doilea rand dacă este la limita legii, dacă poate fi anulat prin hotarare judecatoreasca. Nu vreau să fac la limita legii.
puteti pune penalitati de intarziere, iar in caz ca nu plateste in 6 luni sa il executati silit pt toata suma restanta. Exista ipoteca legala pe casa, se poate vinde casa la licitatie deci nu pierdeti nimic, dar nici nu castigati bani in plus pe necazul omului.
Bună ziua, Mulțumesc pentru răspuns. Eu nu m-am referit la situația în care se pune ipotecă pe casă. Eu m-am referit la situația, posibil inexitenta în lege în care îmi plătește direct rate mie Repet, posibil inexistentă în lege, nu cunosc legea.. Revin, eu m-am referit la situația in care îmi plătește direct rate mie, nu ia credit bancar.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule, prin lege, pana la plata finala a casei, are ipoteca legala pe casa . Asta de la oricine ar cumpara.
Aia la care va referiti dvs, in caz ca ar cumpara cu credit, e ipoteca conventionala.
Referitor la ce ati intrebat, nu, nu pierde banii dati si sa vi se intoarca casa.
Credit ipotecar
elenacarmen
buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ipotecat
r111
Am cumparat un imobil cu credit ipotecar, nu mai pot plati ratele. Am gasit un cumparator care e dispus sa mi dea o suma de bani si sa plateasca in continuare ... (vezi toată discuția)
Sulta
brokenangel
Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 ..
Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)