avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil ipotecat

Am cumparat un imobil cu credit ipotecar, nu mai pot plati ratele. Am gasit un cumparator care e dispus sa mi dea o suma de bani si sa plateasca in continuare ratele lunare la banca in numele meu pentru ca nu intruneste conditii pentru obtinerea unui credit bancar. Ce acte se pot face ca sa nu avem nevoie de acordul bancii ?
Cumparatorul mi-a sugerat sa facem un act notarial de transcriere a ipotecii de pe numele meu pe numele sau, apoi acest act sa-l inregistram la Cartea funciara.
Ce presupune acest lucru si ce riscuri ma pasc in relatia cu banca?
Mentionez ca eu oricum nu am cu ce sa mai platesc ratele in continuare , peste cateva luni probabil banca imi va lua casa, iar eu voi pierde acea suma de bani platita deja .Acest cumparator imi plateste cash suma achitata pana la zi si se obliga sa plateasca ratele lunare pana la achitarea creditului, dupa care va intra in posesia pe deplin a casei.

Va multumesc !






Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 20:13, 4 Iulie 2011
buna ziua,
fara acordul bancii nu puteti face nimic.
Daca sa presupun obtin acordul bancii iar cumparatorul nu are banii toti, pot face transcriere de ipoteca pentru suma ramasa de plata conform scadentarului bancii pana la achitarea creditului ? Mentionez ca , cumparatorul nu poate face credit.
Buna seara!
In primul rand, in cele mai multe cazuri se procedeaza astfel: dvs. discutati cu banca situatia dvs. financiara, avansati ideea unei posibile instrainari, iar banca va elibereaza un acord scris cu privire la ridicarea interdictiei de instrainare aferenta dreptului de ipoteca inscris in cartea funciara in favoarea sa. Bunnn... Mai departe, dvs, cautati cumparatorul (l-ati gasit deja =D>), iar daca acesta dispune de toti banii (valoarea de vanzare a apartamentului, bineinteles ca va fi cel putin cat valoarea ramasa de achitat din creanta initiala), va va vira pretul de vanzare direct in contul bancar al creditului. Daca nu dispune de toata valoarea, de obicei se incheie un nou contract de ipoteca, debitor fiind cumparatorul. Acesta, practic, prin cumpararea imobilului, va prelua obligatia de a achita ipoteca in calitate de proprietar. Banca va solicita radierea dreptului de ipoteca inscris in cartea funciara cu dvs. ca debitor si va solicita inscrierea noii ipoteci dupa inscrierea dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului. Dvs. spuneti ca respectivul client nu este solvabil ca potential debitor... Acest aspect trebuie discutat cu banca, pentru ca nu puteti instraina apartamentul fara stirea bancii. De asemenea, nu puteti nici incheia "un act notarial de transcriere a ipotecii de pe numele meu pe numele sau"... Practic, nu exista asa ceva... sau poate ca ar fi, dar nu in cazul in care ipoteca e in favoarea unei banci... Daca in locul bancii ar fi fost creditor o persoana fizica, altfel ar fi stat lucrurile...
Asadar, concluzia, asa cum v-a spus si colega de mai sus, fara acordul bancii nu puteti face nimic! Discutati cu aceasta posibilitatile pe care vi le poate pune la dispozitie pentru a rezolva problema intr-un mod cat mai elegant si mai rapid.
Succes!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)