avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună dimineața. Sunt divorțată de 6 ani și am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună dimineața. Sunt divorțată de 6 ani și am custodie comuna ...

Bună dimineața. Sunt divorțată de 6 ani și am custodie comuna cu fostul soț, domiciliul copilului fiind la mine. În sentinta de divorț scrie ca pensia alimentara pe care trebuie sa o plătească este de 25% din veniturile lui nete. El muncește în Norvegia și câștigă bine și copilului ii plătește 250 de lei pensie alimentara. Din câte știu sentința de divorț este executorie și as vrea sa apelez la un executor judecătoresc sa recuperez banii datorați pentru pensia alimentara. A mai apelat cineva și a reușit sa facă asta sau ma apuc degeaba? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea198912 , utilizator 14:06, 16 Ianuarie 2022
Buna ziua,
prima data trebuie sa apelati la un avocat si apoi la un executor.
hotararea pe care o aveti trebuie certificata de instanta ca titlu european; apoi trebuie identificat locul de munca al acestuia din Norvegia si pusa in executare.
Pentru a transforma o hotărâre judecătorească într-un titlu executoriu european, judecătorul folosește un formular-tip, disponibil în toate limbile.
După ce instanța eliberează titlul executoriu european, acesta trebuie trimis autorității însărcinate cu executarea din statul membru în care locuiește debitorul sau în care se află activele acestuia.
Pe lângă titlul executoriu european, trebuie să trimiteți și un exemplar al hotărârii inițiale, putând fi necesară și o traducere a titlului, în funcție de limbile acceptate de autoritatea însărcinată cu executarea din celălalt stat membru. Nu sunt necesare alte formalități, hotărârea judecătorească putând fi executată în celălalt stat membru.
Tocmai am aflat ca se muta în România de tot la sfârșitul lunii februarie. Nu știu dacă mai are rost. Ideea e ca noi avem un proces pe rol. Eu vreau sa îmi schimb domiciliul în Anglia cu copilul. Actualul meu soț este acolo. Bineînțeles că doar din cauza asta se muta acum în România pentru ca "da bine" la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui titlu executoriu european desirelia75 desirelia75 care sunt pasii ce trebuie urmati in urmatoarea situatie : am o hot definitiva si irevocabila prin care fostul sot e obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului de executare european vilbuc vilbuc Am obtinut o hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie in urma respingerii cererii in anulare la hotararea data pe legea 119/ 2007. Deoarece ... (vezi toată discuția)