avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare ipoteca

Buna ziua,

Ma regasesc in urmatoarea situatie:

1. In 10 Septembrie 2021 am achizitionat un apartament care avea ipoteca Prima Casa si l-am achitat integral cash
2. In 18 Octombrie vanzatorul a dat in fata unui notar agreat de banca declaratia de radiere a ipotecii in conditiile in care absolut toate celalte acorduri erau obtinute( de la banca, de la fondul de garantare) iar creditul achitat integral

Problema de care ma lovesc:

1. Nici pana in data de astazi( 13.01.2022) ipoteca nu a fost radiata desi termenul agreat in contractul V-C era de 30 de zile
2. Am contactat notarul in cel putin 6 ocazii telefonic si de 2 ori pe mail dar am primit doar amanari

Ce mai pot face in acest caz pentru a determina notarul care trebuia sa se ocupe de ridicarea ipotecii sa o si ridice ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:51, 13 Ianuarie 2022
Daca aveti si dvs un exemplar al declaratiei de radiere, va puteti adresa dvs direct Biroului de Carte Funciara de care apartine localitatea unde se afla imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau ... Nicxus Nicxus Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau sa il vand. Dupa o perioada in care am cautat potentiali cumparatori am gasit in cele din urma ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Cumpar cu banii cash un apartament ipotecat kikison kikison Buna ziua, am un prieten care vrea sa cumpere cu cash un apartament. A vorbit cu proprietarii si, cand sa se intalneasca pentru semnare, proprietarul i-a spus ... (vezi toată discuția)