avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va adresez o intrebare: Suntem sapte frati, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va adresez o intrebare: Suntem sapte frati, mama noastra ...


Buna ziua!
Va adresez o intrebare:
Suntem sapte frati, mama noastra a decedat din anul 1967, tatal nostru recasatorindu-se in anul 1972 , noua lui sotie neavand copii. Nici din aceasta casatorie nu au rezultat alti urmasi. In anul 1991, tatal nostru a decedat, noi nu am dezbatut mostenirea in termen de un an. Sora mea care s-a interesat la mai multe persoane, legat de mostenirea noastra, a primit cateva raspunsuri in sensul ca daca noi cei sapte frati nu am dezbatut mostenirea intr un an de zile, am pierdut totul, intreaga valoare a bunurilor apartinand acum doar mamei vitrege. Ea inca traieste, are 95 de ani. I s-a msi spus ca dupa moartea ei, noi nu avem niciun drept, nu mai putem derula dezbaterea mostenirii si ca o pot face numai rudele ei, adica cei doi copii ai celor doi frati ai mamei vitrege, atat pentru casa cu terenul aferent, cat si pentru banii depusi la CEC. Mentionez ca aceasta casa a fost cumparata in timpul celei de a doua casatorii, ca proprietari figurand ambii soti. In plus, mai sunt zece hectare de pamant, acelea fiind mostenirea tatalui nostru, de la bunicul. Intrebarea este daca noi mai avem sau nu dreptul si care ar fi procedura de urmat. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:55, 13 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti. Numai instanta poate sa va decada din drepturile de mostenitori, si asta in baza unor probe ca nu ati facut niciun act de acceptare expresa sau tacita a succesiunii.
Dezbateti succesiunea dupa tatal dvs. Fie la notar (daca va intelegeti), fie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunica KFMCipas KFMCipas Buna ziua. am si eu o nelamurire Sotia si sora ei au deschis dezbaterea de mostenire dupa bunica lor si tatal lor decedat (adica socrul meu), pentru ca timp ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)